Monday, August 6, 2018

365 împotriva României: Horia GEORGESCU lupul pus paznic la oițe

Nu, nu este vorba de Horia GEORGESCU, colegul meu, cel care a scris cartea celebră de FORTRAN împreună cu Octavian BÂSCĂ și referită prin:
Horia GEORGESCU, Octavian BASCA - Programe in limbajul FORTRAN, Editura Albatros, Bucuresti, 1975, tiraj 32.300 exemplare. 
Este vorva doar de o coincidență de nume, adică tot un Horia GEORGESCU, dar un Horia GEORGESCU ales de marele dirijor, vrăjitor, combinator TB pentru a fi președintele Agenției Naționale de Integritate - ANI, o structură adăugată altei structuri cu care să se facă poliție politică și să fie eliminați adversarii politici incomozi. Chiar și candidatul Klaus IOHANNIS a avut oarece dosar la ANI, la solicitarea expresă a cuiva, nu spui cine, persoană importantă, vorba lui nenea Iancu. Nu știu cum se face, dar banul e ochiul dracului și Horia GEORGESCU a fost și el implicat în niște inginerii, inginerii care l-au pierdut și asta doar pentru faptul că n-a mai ascultat de stăpânul care-i trăgea sforile pentru  a se mișca. Ceea ce trebuia să fie un om model, a fost un fâs model, căci taman când televiziunea bulgară venize să ia lumină de la Horia GEORGESCU șeful ANI, taman atunci șeful ANI ieșea încătușat să meargă spre arestul de 24 de ore. Ceea ce pregătise el altora, acum se aplica lui, căci roata se învârtește. Aveam o mătușă care zicea unei vecine:
- Mițico, nu râde, Mițico, nu râde! Azi joacă ursul la mine, mâine joacă la tine...
Lucrurile stau chiar așa. L-am văzut după 1989 pe un nomenkalturist comunist, care se vpicărea de condițiile mizere de transport ale deținuților cu bou-vagon. I se aplica exact ceea ce suportaseră generații nenumărate de deținuți care erau duși de colo-colo pentru a fi transferați de la un penitenciar la altul.
L-am comparat pe Horia GEORGESCU cu lupul stăpân la oițe, pentru că el era tăticul tuturor dosarelor de nenorocit politicieni. Cazul actorului Mircea DIACONU este de mare notorietate, căci cineva, undeva, nu-l dorea pe actorul acesta nicci minstru la cultură și nici europarlamentar, iar executantul Horia GEORGESCU s-a străduit din răsputeri să îndeplinească ordinele. Acum, Horia GEORGESCU mai scoate câte ceva, arăptând că dacă nu este lăsat în pace va vorbi. Cred că așa cum arată la figură, Horia GEORGESCU nu este omul care să nu posede materiale, adică dovezi și cred că cei interesați să gestioneze subiectul știu că Horia GEORGESCU nu a fost un fraier care să stea cu degetul în car și să nu stocheze probe care să-l salveze. Am cunoscut un tip foarte deștept care s-a salvat cu probe bine tăinuite și bine țintite. Treaba asta nu o fac ageamii, ci tipi inteligenți, de aici sau din Costa Rica, dar cei mai mulți sunt de aici, iar tehnica de azi îi ajută enorm.
Ru știu că dacă porți niște șosete de prea multe ori și șosetele put, nu mai sunt de spălat, sunt aruncate la coșul de gunoi și se pun altele noi în locul celor aruncate. Este doar morala relației slugă-stăpân.

(06 august 2018)

No comments:

Post a Comment