Tuesday, February 6, 2018

Salariile în Ro, forme ale haosului perfect

Dacă vreodată cineva va dori să analizeze haosul și formele lui de existență, va trebui să meargă în literatură și va vedea că în poemul Luceafărul există strofa:

Din chaos, Doamne,-am aparut 
Si m-as întoarce-n chaos... 
Si din repaos m-am nascut, 
Mi-e sete de repaos.

Marele pooet a prevăzut că haosul este una dintre stările în care ne ducem existența noastră cea efemeră. În zona salarizării haosul este:
- continuu;
- generalizat;
- drăguț;
- dinamic;
- fluctuant;
- puternic.
Din punctul de vedere al politicienilor salariile sunt modul cel mai practic de a genera haos, pentru a profita din el la maximum și pentru a extrage toată seva națiunii, direcționând-o spre locuri numai de ei știute, pentru a o risipi pe nimicuri. Fiecare dintre cei cu putere de decizie, participă activ la creșterea haosului prin salarizare în economie, căci toată lumea vrea salariu cât mai mare, în condițiile în care fondul de salarii este cu dimensiune fixă. În mod normal ar trebui să existe:
- onoare;
- prncipii;
- respect;
- obiectivitate.
Cum niciuna dintre acestea nu există, devine imposibilă efectuarea de corecții care să pună ordine în haosul salarizării de la noi din țară. Așa că legea 153 trebuie văzută ca un nou punct de start în realizarea unui nou haos perfect, care își va atinge punctul critic undeva prin 2025.


(07 februarie 2018)

No comments:

Post a Comment