Ca să imite emisiuni deg Românii n-au talent sau Factorul chix, televiziunea națională a organizat nenumărate selecții locale pentru a da senzația că pentru a se ajunge la Lisbon ușa este deschisă oricui.
Drept care a făcut tot felul de ghidușii pe bani, bineînțeles și a făcut preselecții și apoi semifinale în Timișoara Craiova, Turda în salină și mai știu eu unde, ca apoi cei 12 finaliști să se confrunte la București în finală. Mult zgomot pentru nimic.
De la Timișoara, au plecat în finală:
Jukebox şi Bella Santiago
Rafael & Friends
Mihai Trăistariu.
De la Focșani au plecat în finală:
Alexia & Matei
Eduard Santha
Echoes
De la Craiova au plecat în finală:
Erminio Sinni & Titziana Camelin - Italia
Xandra
Vyros
De la Turda-salină au plecat în finală:
Claudia Andas
TIRI
Feli.
Nu prea am văzut vreun compozitor și nici vreun cântăreț mai de Doamne-ajută pe scenele semifinalelor în afară de bietul Trăistariu, cel care tot vine, crezând că va egala performanța din anul 2006 când s-a plasat pe locul al IV-lea cu 172 de puncte la Athens, adicătelea Atena cum zicem noi dacii de deasupra Dunării, deși după unii avem și ceva de traci în noi.
Juriul de anul acesta este format din:
Marian Ionescu, membru al formației Direcția 5,
Ilinca Băcilă, cea care a reprezentat țara noastră la Eurovision în 2017 și a ocupat locul 7,
Nicu Patoi, este chitarist și matematician,
Liliana Ştefan este mama copiilor lui Dan Bitman,
Viorel Gavrilă, este compozitor și De-ar di să vii mi-l amintește destul de vine.
Ca și în anii trecuți, concursul național Eurovision nu are miză, adică premiantul nu primește 1.000.000 de euro pentru a fi stimulativ și nici nu se bazează 100% pe selecția publicului, pentru a asigura nivelul de obiectivitate maxim, căci votanții din popor știu cu mare precizie ce fac. Aștept finala, dar optimismul meu nu este nici măcar ponderat, pentru că nu a nins iarna aceasta în Vitan.
(13 februarie 2018)
No comments:
Post a Comment