Thursday, February 1, 2018

Concursurile Arnold Classic

Din 1989 are loc în USA competițiile de culturism Arnold Classic și Ms. International, din anul 1997 se desfășoară și competiția Fitness International, iar din anul 2003 are loc și concursul Figure International. Aici mă voi ocupa numai de concursul de culturism Arnold Classic. De la începuturi și până acum acest concurs a încununat carierele unor culturiși de mare talent dintre care enumăr pe Rich Gaspari, Mike Ashley, Shawn Ray, Vince Taylor, Flex Wheeler, Kevin Levrone, Flex Wheeler, Nasser El Sonbaty, Ronnie Coleman, Jay Cutler, Dexter Jackson, Victor Martinez, Branch Warren, Kai Greene, Dennis Wolf și Cedric McMillan. Dintre ei, Dexter Jackson, Jay Cutler și Ronnie Coleman au cucerit cândva titlul de Mr. Olympia. Muți dintre laureații de la Arnold Cșlassic s-au situat ani în șir pe primele 3 sau 4 poziții la concursul de Mr. Olympia.
Din anul 2011 se desfășoară Arnold Classic Europe, avându-i ca mari câștigători pe Victor Martinez, Shawn Rhoden, Phil Heath, Dennis Wolf, Dexter Jackson și Mamdouh Mohammed Hassan Elssbiay. Ei se regăsesc printre cei care au câștigat și în USA aceeași competiție. Dintre ei, Dexter Jackson și Phil Heath sunt deținătorii titlului de Mr. Olympia din Las Vegas - USA.
Din anul 2015 se desfășoară Arnold Classic Australia, iar câștigători au fost Dexter Jackson, Kai Greene și Brandon Curry.
Se mai desfășoară concursuri Arnold Classic în Brazilia, în Asia și pe continentul african.
La unele dintre competiții este prezent însuși Arnold Schwarzenegger care înmânează premiile câștigătorilor.
Este tentantă participarea la această categorie de competiții căci este rampă de lansare spre cel mai important concurs, adică pentru Mr. Olympia. În plus, premiile sunt tentante, depășind 100.000$ și mai ales pentru faptul că toate concursurile Arnold Classic se desfășoară sub egida IFBB-International Federation of BodyBuilding & Fitness, căci ASF - Arnold Sports Festival este sub egida acestui mare organism de culturism recunoscut peste tot în lume.
Am înțeles că mulți culturiști de la noi își doresc să participe la unele faze specifice ale concursului Arnold Classic Europe, șansele lor în fața coloșilor de peste ocean fiind extrem de limitată, mai ales că mulți dintre ei merg pe cont propriu. 


(01 februarie 2018)

No comments:

Post a Comment