Wednesday, September 12, 2018

365 împotriva României: Nicolae DOICARU ca victimă colaterală

Nicolae DOICARU a fost îngtre 1959 și 1978 șef al departamentului de informații externe - DIE, perioadă foarte lungă, știind că în democrație o asemenea funcție corespunde unui ciclu electoral, de regulă.
Încă de la 27 de ani, Nicolae DOICARU a devenit șef în zona securității în orașul de la malul mării, iar ca militar a ajuns la gradul de general colonel. Pe vremea procesului cu așa-zișii sabotori de la canal Nicolae DOICARU era maior și a jucat un rol nefericit și probabil sufletele nevinovate osândite de el au cerut dreptate, lucru care s-a întâmplat în anul  1990 în februarie, la o vânătoare.
Ca șef la DIE, Nicolae DOICARU a făcut exact ceea ce partidul i-a cerut și trebuie spus că o secundă dacă acesta ar fi ieșit din linia partidului și-ar fi pierdut funcția. Decăderea lui Nicolae DOICARU este legată de fuga în occident a altui general.
Nicolae DOICARU a dat dovadă de orgoliu neacceptând poziții inferioare exigențelor lui, așa cum se întâmpla cu toți cei care erau trecuți la muncile de jos pentru că ei sau apropiații lor fluieraseră în biserică. Din 1978 și până în 1990 Nicolae DOICARU a dus o viață retrasă, ca imediat după Revoluția din 1989 să devină director al SIE, noul serviciu de informații externe proaspăt înființat. El s-a considerat întotdeauna un profesionist și a avut o carieră strict mulată pe cerințele perioadelor pe care le-a traversat, fiind util tuturor celor pe care i-a slujit cu devotamentul său de militar. El se află aici pentru perioada de început, când a fost o unealtă în mâna regimului de democrație populară care se lupta cu moșierii, cu chiaburii, cu legionarii, cu burghezia, el contribuind prin crearea bazei pe care se fundamentau toate pedepsele grele pe care justiția comunistă le împărțea arbitrar tuturor celor intrați în colimatorul luptei de clasă. Să nu uităm că Nicolae DOICARU în perioada 1945 a intrat în securitate și până la moartea lui STALIN în 1953 a dus ca ofițer la îndeplinire prin toate metodele staliniste caracterizate prin abuzuri și teroare, politica partidului, de edificare a noului regim. 


(12 septembrie 2018)

No comments:

Post a Comment