Wednesday, September 12, 2018

Statul feudal român în secolul al XXI-lea

Marți 11 septembrie 2018 este ziua în care România a trecut de la capitalism la feudalism. Este pentru prima dată când se știe cu exactitate cânt se face o întoarcere în trecut la un mod de producție retrograd, caracterizat prin:
- înapoiere,
- obscurantism,
- dogmatism,
- micime,
- sărăcie,
- subdezvoltare,
- izolare.
În ziua de 11 septembrie 2018 Senatul României a votat cu 107 voturi pentru organizarea referendumului de modificare a Constituției în sensul încorporării unui articol referitor la familia tradițională, 13 voturi au fost împotrivă și 7 voturi au fost de abținere din cei 127 de senatori prezenți dintr-un total de 136 de senatori câți are țara noastră.
În acest fel se închid toate porțile  structurilor de familie alta decât cea formată dintre un bărbat și o femeie, căci vechea formulare inclusă în codul familiei se referea la soți, ceea ce oricum era cu mult mai largă decât ceea ce va fi inclus după rezultatul referendumului.
Societatea dintotdeauna a acceptat toate diversitățile structurale, fără a fi vorba de legalizarea lor, lumea înțelegând dincolo de ceea ce se gândea oficial sau prin dogme. Nimeni nu a făcut secole de-a rândul nuanțări atât de brutale ca în ultimii doi sau trei ani, încât să se pornească această campanie categorică, rigidă și mai ales învechită de abordare, tocmai acum când Internetul și rețelele de socializare fac din informație o materie primă în fluxuri continue și extrem de diversificate.
România nu are autostrăzi.
România are analfabetism cronic.
România are agricultură de subzistență.
România și-a distrus infrastructura.
România își vinde pământurile.
România își chelește munții de păduri.
Organizarea acestui referendum vine să distragă atenția de la marile probleme cu care se confruntă populația datorită managementului național catastrofal al celor plătiți pe bani grei pentru a da soluții, nu pentru a spune că ceva nu este sustenabil fără să spună ce trebuie făcut, nu pentru a trage semnale de alarmă și nici pentru a critica fără a pune ceva în loc de 100 de ori mai bun decât ceea ce este criticat. Și un vidanjor sau un cerșetor dacă i se dă o problemă spune mecanic doar că nu este bine sau că nu are soluție sau că soluția dată de altul este proastă. Cei plătiți cu mii și mii de euro pe lună ar fi trebuit să ne ducă spre prosperitate prin soluțiile pe care ei le dau, dar în mediocritatea lor doar ne-au făcut să batem pasul pe loc și iată, acum ne trezim în plin feudalism întunecat, monoton și  nasol 


(12 septembrie 2018)

1 comment:

  1. Exact, noi sintem inca in Dark Ages, de fapt nu am fost niciodata capitalisti, doar am simulat asta, de ochii UE.

    ReplyDelete