Acum se face mare vâlvă de festivalul Cerbul de aur 2018, activitate bifată ca fiind un succes. Eu zic simplu de tot: o șușă de o mediocritate prăfuită, cu chestii separate, pe care s-au dat o căruță de bani. Remus BORZA scrie că el a avut inițiativa cu Cerbul de aur 2018, bla-bla-bla. Aș fi lăudat inițiativa lui Remus BORZA dacă:
- venea cu un proiect cap-coadă,
- se autointitula managerul proiectului,
- își asuma toate riscurile,
- mergea în bănci cu proiectul,
- angaja un credit și derula proiectul,
- totul se făcea pe banii din credit,
- se vindeau bilete despre calitate,
- eficiența era sau nu era.
Ori așa, Remus BORZA a pus cap la cap niște idei, a antrenat niște organisme, dar toate au supt banu public, de la bugetul de stat pentru că:
- ministerul culturii dacă a dat bani sunt bani de la buget,
- televiziunea dacă a dat ceva a dat din gaura imensă,
- primăria Brașov a dat bani din banii de altceva,
- consiliul județean a dat bani tot de la bugetul de stat.
Numai sponsorii privați au dat și ei ce au avut de dat, dar sunt tare curios să vedem dacă sponsorizarea s-a făcut din procentul acela din profit, permis de lege.
Remus BORZA mi-a adus aminte de tipul care a vrut s-o aducă la Timișoara pe celebra Tina TURNER și urla peste tot că nu i se dă bani. Cine vrea să facă ceva, definește un proiect, ia un credit și derulează proiectul cap-coadă. El ca manager de proiect își asumă riscurile și corespunzător își va pune un salariu astronomic, bineînțeles. că merită.
Pe vremea comuniștilor, unde totul era de-a valma, se mergea cu sorcova la primul secretar, la activiști și se înroșeau telefoanele, se făceau tot felul de presiuni și cine dădea din coate mai abitir reușea. Așa a fost și acum în capitalismul de cumetrie de la noi, căci Remus BORZA nu a avut un proiect, nu a fost manager. Au fost doar translatate obiceiurile comuniste de dinainte de 1989 acum în anul de grație 2018. Totul s-a luat de la vaca de muls, numită buget, căci pe Tâmpa nimeni nu se riscă și nimeni nu-și pune pielea la saramură. SAr cam trebui să se schimbe mentalitățile, dar neafiliatul Remus BORZA a rămas tot cu mentalitatea bolșevică a activistului care nu face proiect, nu merge să caute finanțare și mai ales, nu responsabilizează pe nimeni, ca toată lumea să se bucure și totul să fie o veselie generală, în timp ce un proiect gen Cerbul de aur bazat pe finanțare, pe bilete vândute, ar fi cu totul altceva, căci în final s-ar numi succes, adică pe profit, respectiv, insucces, adică a fost pe pierdere și managerul trage ponoasele, căci proiectul a fost prost construit.
(02 septembrie 2018)
No comments:
Post a Comment