Saturday, November 11, 2017

PONTA și porcul

Vitor Viorel PONTA, fostul președinte al PSD, fostul premier al României, fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2014 pe care le-a și pierdut și fostul chip de pe posterele PRU, s-a trezit și el vorbind, ca tot românul, acum în toamna lui 2017,  despre o întâmplare din decembrie 2013, cum că DRAGNEA a participat cu KOVESI și cu COLDEA la o tăieere de porc la o vilă a SRI.
Mie îmi spusese unul dintre meditatorii liceanului PONTA care sunt carențele de caracter ale acelui puști și pe care respectivul meditator nu le vedea schimbându-se, dar nu l-am crezut pe meditator. Când văd reacțiile acestui Vitor Viorel PONTA nu că i-am dat dreptate meditatorului, dar i-am dat dreptate lui Traian BĂSESCU care prin pisic a zis totul și încă și mai mult. Nu există o explicație legată de ascensiunea fulminantă a unui tânăr mânz cum i-a zis bătrânul Ion LIESCU decât un anume tip de caracter care se face extrem de necesar unora și care vrea mult, mai mult și mai mult, deși puține îl recomandă pentru ceea ce-și dorește, căci despre plagiat nu am spus eu nimic, ci alții din zona sa de interes.
Așadar, Vitor Viorel PONTA după trei ani și-a amintit că DRAGNEA a tăiat un porc, că acolo erau prezenți Coldea și KOVESI, deși în decembrie se taie zic eu cel puțin 300.000 de porci și sunt prezenți la pârlirea lor cel puțin 1.000.000 de cetățeni. Nu interesează pe nimeni că a fost tăiat un porc de către DRAGNEA și erau la pomana porcului COLDEA și KOVESI. Dacă DRAGNEA tăia un elefant alb și ceilalți erau prezenți era interesant prin noutatea juvinei sacrificate, căci una este să tai un Sus domesticus și alta este să faci pomana unui Proboscidea.
Ceea ce am observat se leagă perfect de faptul că dacă în politică și în administrație nu a reușit deloc, bietul Vitor Viorel PONTA încearcă să supraviețuiască politic trăgându-i în jos pe alții. Orice s-ar spune, nimeni nu apreciază pe cel care-și trădează prietenul, căci Vitor Viorel PONTA tot timpul l-a prezentat pe Liviu DRAGNRA ca fiind Liviu, prietenul lui de luptă și de muncă. El, Vitor Viorel PONTA nu are puterea să suporte că este pe o pantă descendentă, adică este în picaj liber și ireversibil, uitând că PSD l-a ridicat și el fără PSD nu reprezintă mai nimic, să nu spun că nu reprezintă nimic, mai ales că lumea l-a văzut cum:
- a cedat președinția partidului;
- a plecat din fruntea guvernului;
- a pierdut președinția în 2014;
- s-a pliat pe plagiat;
- s-a coborât la secretar de guvern;
- pune contre la măririle de salarii;
- se opune revoluției fiscale;
- bagă bățul prin gard;
- la aruncat peste bord pe Crin;
- a făcut numiri în vie;
- s-a ridicat vertiginos politic;
- și-a implantat neamurile.
Se vede de la om poștă că Vitor Viorel PONTA mai are multe chestii de can-can de aruncat în piață, doar-doar cineva îl ia în serios, ceea ce nu se va întâmpla. Am mai spus și cu alte ocazii că într-un mod inteligent, respectând legitățile managementului politic, în 2024 Vitor Viorel PONTA ar fi avut șanse reale de a candida cu șanse de peste 60% în al doilea tur de scrutin. Acum în 2017 șansele sale sunt nu reduse, ci nule, căci toți pașii care i-a făcut după noiembrie 2015 au fost nu greșiți, ci foarte greșiți, exact pe dos de cum cere managementul politic. Deci, Vitor Viorel PONTA are două posibilități:
- să tacă și se va probuși prin inerția a ceea ce a făcut până acum;
- să trăncănească și se va prăbuși, dar mai accelerat.
Vitor Viorel PONTA a ratat o șansă pe care istoria i-a oferit-o, aceea de a se retrage în noiembrie 2015, de a sta să pregătească inteligent și în liniște o revenire în forță undeva prin 2022, pentru a intra în campania prezidențială în 2013 pe un cal alb, devenind marele învingător, căci în 2023 Vitor Viorel PONTA ar avea vârsta de 51 de ani, exact vârsta la care un candidat la președinție merită să intre în calcule, mai ales dacă are toate coordonatele unei asemenea poziții, adică să fie un guru autentic. Acum Vitor Viorel PONTA nici pe poziția unei ghicitoare de mâna a III-a nu este de luat în seamă, căci și aceea printre 100 de vorbe știe să strecoare 25 de vorbe frumoase pe care cel din față vrea să le audă pentru a-i face plăcere și pentru a pleca optimist, ceea ce Vitor Viorel PONTA nu face.
(11 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment