Saturday, November 18, 2017

Cum văd eu o galerie foto a unui culturist

În opinia mea fotografiile cu culturiști trebuie făcute:
- cu rezoluție foarte mare;
- să conțină întreg corpul culturistului;
- claritatea să fie foarte bună;
- fie în concurs, fie la sală la antrenamente;
- cu pozițiile obligatoriu de concurs;
- cu poziții spectaculoase:
Trebuie avut în vedere că multe dintre fotografii trebuie să fie făcute la vârf de carieră și când se derulează concursul sau imediat după. Pozele nu trebuie să fie convenționale și nici instantanee în mișcare. Ideia este ca în fotografie să nu lipsească părți din picior, din mână sau orice altă parte a corpului. La rezoluție mare, trunchierea pozei după cum vrea cineva să scoată în evidență detalii este posibilă. Procedeul invers, de reconstituire nu este posibil decât cu aproximări grosiere, nerealiste.
În continuare voi exemplifica cu poze de pe Internet pentru pozele pe care le văd neapărat într-o galerie a oricărui dintre culturiștii care vor să lase peste ani o imagine despre ei.
DUBLU BICEPS CU FAȚĂ SPRE EVALUATORI:


AMFORA CU FAȚĂ SPRE EVALUATORI:


EXTENSIA TORACICĂ ÎN LATERAL:

DUBLU BICEPS DIN SPATE:

AMFORA DIN SPATE:

TRICEPS LATERAL:

ABDOMEN ȘI COAPSE:

Pe lângă aceste poziții obligatorii am identificat în galeriile unor culturiști fotografii cu poziții foarte spectaculoase care scot în evidență nivelul de performanță al acestora. În continuare voi prezenta unele dintre aceste fotografii pe care le-aș dori să le văd în galeriile cu fotografii ale culturiștilor români. Insist ca fotografiile să fie făcute cu rezoluțe cât mai mare și cu corpul întreg din care la nevoie se extrag părți pentru a evidenția o serie de detalii.

O altă poziţie interesantă este aceea în care sportivul stă într-un genunchi.
Culturiştii cu braţe puternice au posibilitatea de a evidenţia nivelul performanţei umerilor.

Şi fandarea conduce la o poziţie interesantă de evidenţiere a muşchilor de la picioare dar şi de la trenul superior.

Unii dintre culturişti consideră că perfecţiunea paralelismului de la şinele de cale ferată se potriveşte de minune stadiului în care au ajuns cu armonia corului lor.


Unii dintre culturişti îşi încheie exerciţiile în forţă cu un şpagat, ceea ce impresionează publicul dar şi pe arbitrii.

Cei ce au ajuns la un anumit nivel de performanţă îşi permit să opteze spre finalul exerciţiului liber  cu o poză solemnă, impunătoare.
Mulţi dintre culturişti pentru a evidenţia o circumferinţă a talei ieşită din comun de mincă recurg la un mic artificiu prin crearea unei compresii la nivelul abdomenului, acel efect de abdomen supt.



mai sunt multe alte poziţii interesante pe care culturiştii trebuie să le cunoască şi mai ales, în momentele lor de glorie să le exerseze făcând fotografii care în timp să devină parte a unei galerii cu care să dovedească nivelul de performanţă atins în cariera lor sportivă.
Cum văd eu o galerie foto a unui culturist este una, cum sunt în realitate este altceva.Observ că multe din fotografii sunt trunchiate aiurea şi atunci când se va dori săse facă studii, acest lucru va fi imposibil. dacă reyyoluţia este mare, cu siguranţă de acolo se extrage orice detaliu şi se construiesc elemente de siguranţă în mod nelimitat. Să nu se uite că Arnold a fost foarte mare şi prn libertatea cu care au circulat posterele cu el în cele mai variate ipostaze.

(18 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment