Tuesday, October 30, 2018

Tudorel TOADER îi fierbe la foc mic

Tudorel TOADER a deprins arta dozării interesului, până aproape de nivelul unei isterii majore în rândul jurnaliștilor, oamenilor politici, a analiștilor, a gurilor cască și a curvelor de pe centură.
Așa este el Tudorel TOADER, nu știe să procedeze altfel. El crează așteptările și apoi gestionează dorințele subite ale unora de a vedea continuarea din episoadele anunțate. El este un mare maestru al loviturilor de teatru, a acelor acțiuni pe care numai un mare dramaturg știe să le inventeze pentru a face ca firul conflictului dintre personaje să rămână logic, chiar dacă ritmul este într-un tempo crescător și se apropie finalul. Tudorel TOADER știe să-și perpelească adversarii și mai ales are arta de a-i umili pe toți cei care încearcă să-l înfrunte, știindu-se deaupra tuturor în materie de drept. A se observa că Tudorel TOADER nu se pune niciodată cu cei din branșa sa, cu deosebire cei care ar fi deasupra lui. Tudorel TOADER ia în calcul numai adversari slabi din toate punctele de vedere. Tudorel TOADER știe să și-i aleagă cu măiestrie, astfel încât scorurile lui să-i fie întotdeauna favorabile. Tudorel TOADER are o plăcere teribilă în a-și devora adversarii. Îi perpelește cu termene de așteptări încordate, cu decizii imprevizibile de amânare. Numai atunci când el consideră că adversarii lui sunt terminați din toate punctele de vedere, vine și le aplică lovitura de grație cu sabia care nefiind ținută niciodată în mâna lui, are o precizie de soprană care știe să ia un si bemol perfect. Îl urmăresc cu atenție pe Tudorel TOADER în cazul solicitării de revocare a lui Augustin LAZĂR și regăsesc aceeași rețetă de la revocarea precedentă. Este ca o glossă ajunsă la strofa de final, pe care eu o văd ca traversarea unei structuri de dată dinamică de tip stivă. 
Nici nu mă miră că Tudorel TOADER a luat-o cătinel, procedural, sfătos și domol. 
Nici nu mă miră că Tudorel TOADER are un graf de complexitate redusă pe care-l urmărește.
Nici nu mă miră că Tudorel TOADER este oarecum previzibil și de data aceasta.
Nici nu mă miră că Tudorel TOADER a făcut o construcție parcă trasă la indigo.
Nici nu mă miră că Tudorel TOADER este omul care ascultă de propriul instinct.
Mă miră numai că Tudorel TOADER are unele minusuri în imaginația care l-a dus spre o astfel de construcție, dar rutina i-a fost impusă de comportamentul repetititv al adversarilor, care s-au desfășurat atât de previzibil încât Tudorel TOADER a anticipat nu una, ci tre sau patru mutări în avans ale acestora. Se vede treaba că Tudorel TOADER are o tablă de șah cu 81 de careuri, iar piesele pe care el le mută nu mai sunt de mult timp regele și regina, ci altele cu mult mai pământene. Chiar că mă așteptam la cu totul altceva de la acest om pe care unii îl privesc ca pe un sfinx.(31 octombrie 2018)

1 comment:

  1. textul de mai sus pare putin contradictoriu: faptul ca (prezumtivii, asa cum ii denumiti) adversari ai dnului Toader sunt previzibili dar si ca dnul Toader pare sa aiba o capacitate de abstractizare a realitatii dincolo de capacitatea de intelegere si de reacie a (prezumtiv) adversarilor, pare sa coexiste cu o (prezumtiva) lipsa de imaginatie a dnului Toader.
    Sper sa nu ajungeti vreodata sa rezolvati aceleasi problema cu unica solutie pentru ca, in conformitate cu rationamentul dvs de mai sus, veti ajunge in situatia in care fie veti fi blocat in rezolvarea (ulterioara a) problemei fie va trebui sa dati o (noua) solutie (incorecta) doar pentru a evita sa intrati in contradictie cu cerinta (de mai sus a) originalitatii solutionarii problemei.
    PS: ignoram deocamdata ca spetele respective tin de legalitatea si de constitutionalitea unor situatii juridice care nu au nimic in comun cu creativitatea.

    ReplyDelete