În viața mea, am cunoscut trei bărbați cu numele de Gheorghe MATEI. De aceea îi voi numi Gheorghe MATEI 1, Gheorghe MATEI 2 și Gheorghe MATEI 3.
Gheorghe MATEI 3 este studentul Gheorghe MATEI din Facultatea de Cibernetică.
Pe Gheorghe MATEI 3 l-am remarcat în vremea când era student. Învăța foarte bine și era o prezență la seminariile de programarea calculatoarelor.
După terminarea facultății, Gheorghe MATEI 3 a lucrat în cercetare la Institutul de Cercetări de Informatică - ICI. După aceea el a lucrat informatică într-o bancă.
Peste ani și ani, Gheorghe MATEI 3 a revenit în ASE în calitate de doctorand al profesorului Manole VELICANU. L-am reîntâlnit într-o ședință de catedră când își prezenta teza de doctorat pentru a primi girul catedrei de a fi susținută în ședință publică. M-am minunat cum un om trecut de 50 de ani și-a pus în gând să înceapă un stagiu doctoral și să-l finalizeze cu susținerea tezei de 267 de pagini în anul 2009 intitulată Sisteme de inteligenta afacerii in domeniul bancar și coordonată de profesor universitar Manole VELICANU.
După ce am ieșit la pensie m-am reîntâlnit cu Gheorghe MATEI 3 sau mai pe scurt cu George și am băut câte o cafea și am discutat despre tot felul de probleme, care mai de care mai interesante. Chiar am început să colaborăm la realizarea unei cărți care s-a publicat și este referită prin:
Ion IVAN, Alin ZAMFIROIU, Narcis LUCA, Gheorghe MATEI - Avuţia naţională digitală, Editura ASE, Bucureşti, 2020, 196 pg, ISBN: 978-606-34-0339-2.
Colaborarea cu George mi-a evidențiat că aveam în față pe acel fost student de demult care era temeinic, meticulos, cu idei și care știa să deruleze un proces de cercetare de la cap la coadă. Toate discuțiile cu George legate de carte au fost constructive și am beneficiat de experiența sa bogată de cercetător și de autor de studii, articole și cărți în a construi textul pe care îl creionasem împreună cu Alin ZAMFIROIU.
Uneori am auzit vorba: sunt fericit că sunt contemporan cu cutare. Se potrivește de minune această vorbă în cazul lui George, căci lucrând la cartea de avuție națională digitală, am reușit să facem acel salt atât de necesar de la proiect la realizarea efectivă, cu obținere a elementului final, cartea.
(18 ianuarie 2023)
No comments:
Post a Comment