Friday, January 27, 2023

Culturistul Phil HEATH la MR. Olympia

Culturistul Phil HEATH a fost câștigătorul concursului Mr. Olympia, cel mai important concurs din lumea culturismului între anii 2011 - 2017. Este important de studiat parcursul acestui sportiv, pentru a înțelege cum se ajunge să fi cel mai bun dintre cei mai buni.
În primul rând, trebuie spus că înainte de a fi cel mai bun sportiv al lumii în anul 2011, Phil HEATH era un nume în lumea culturiștilor, fiind câștigătorul unor competiții precum Northern Colorado State, Novice, Light-Heavyweight,  în anii 2003 și 2004, NPC Junior Nationals, HeavyWeight,  în anul 2005, Colorado Pro Championships, în anul 2006, New York Pro Championship,  în anul 2006.
În al doilea rând, intrarea în competiția Mr. Olympia s-a făcut în forță, căci Phil HEATH a ocupat locul al 3-lea în anul 2008, a ocupat locul al V-lea în anul 2009 și locul al II-lea în anul 2010.
În al treilea rând, Phil HEATH din momentul în care a devenit Mr. Olympia în anii 20111, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017, la toate concursurile la care a participat s-a situat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Amintesc aici concursurile Sheru Classic, în anii 2011 și 2012, Arnold Classic Europe în anul 2013.
În al patrulea rândPhil HEATH a continuat să participe la concursul Mr. Olympia și după ce nu a mai ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului, ocupând locul al II-lea în anul 2018 și locul al III-lea în anul 2020.
În vremurile de demult, am avut un student care mi-a zis că atunci când ai băut un pahar de vin de colecție, cu totul ieșit din comun, nu-ți mai vine să bei o cană de vin făcut din surcele, ceea ce este un mare adevăr. Așa că, retragerea lui Phil HEATH de la Mr. Olympia este explicabilă, căci el a fost strălucitor în acel concurs șapte ani, iar ocuparea de locuri inferioare poziției de învingător, chiar dacă înseamnă niște sume de bani importante cuprinse între 50.000 și 150.000 USD, nu suplinesc nostalgia de a fi fost cel mai bun dintre cei mai buni.



(27 ianuarie 2023)



No comments:

Post a Comment