Wednesday, January 25, 2023

Validarea fișierului de parole și digitalizarea

Nu trebuie să vorbim despre digitalizare dacă nu am hotărât că după ce facem fiecare pas în digitalizare, obținem numai informații:
- corecte,
- complete,
- ușor de regăsit,
- direct accesibile.
Dacă nu am fixat asemenea obiective, nu se justifică niciun fel de digitalizare, căci în loc să facem treabă, ne chinuim pe noi și mai chinuim și pe alții, făcându-i să aștepte în zadar de la noi ce le-am promis, căci nu suntem în stare să regăsim ceea ce căutăm printre fișierele pe care noi avem pretenția că le-am făcut exact să fie ușor de găsit și de folosit.
Fișierul cu parole nu este un fișier imens, căci nu prea cred că fiecare dintre noi vehiculează mai mult de 100 de conturi. Deci informația din fișierul parolelor trebuie să fie perfectă. Deci, trebuie s-o validăm, astfel:
- selectăm o aplicație,
- copiem numele de utilizator din fișierul de parole,
- punem acel nume în rubrica din aplicația selectată,
- luăm cu copy parola din fișierul de parole,
- cu paste punem parola în rubrica aplicației,
- pornim aplicația.
Dacă aplicația este lansată, înseamnă că avem acces la resursele ei și numele utilizatorului și parola din fișierul de parole, sunt corecte. Procedăm la fel până când am epuizat toate parolele din fișier. Dacă apar cazuri din care rezultă că ori numele utilizatorului, ori parola sunt greșite, căutăm să remediem, dar este bine să nu trecem mai departe până nu lămurim unde este eroarea și s-o corectăm, dar mai presus de orice, să verificăm că am făcut bine corecția.
Trebuie să punem undeva când am creat fișierul de parole și când l-am verificat.



(25 ianuarie 2023)


 

No comments:

Post a Comment