Știința e știință, legea e lege. Legea nu are cum să intervină în știință, căci ea nu are calitatea să decidă că 2 + 2 = 4. Să dai o lege că teorema lui Pitagora e valabilă e o prostie tot atât de mare cât ai zice că apa e udă.
Eu militez pentru simetrie.
Dacă o universitate acordă un titlu academic și se dovedește că acel titlu este nemeritat, tot universitatea trebuie, prin simetrie, să anuleze diploma prin care a fost acordat titlul și punct. Justiția trebuie să intervină în actele de corupție, când se dovedește că a fost acordat un titlu științific și comisia a primit mită sau când diploma a fost acordată cuiva care n-a fost niciodată la școală, nu a dat niciun examen și pentru o sumă, cineva a completat diploma, au fost obținute semnăturile și se dovedește falsul.
Nu este normal ca un individ care nu și-a făcut îndatoririle și se constată în universitate că nu și le-a făcut și i se anulează diploma, să se folosească de justiție, chipurile, pentru a-și căuta dreptatea, el știindu-se hoț, leneș, arivist și profitor.
Dacă însă, un cetățean vine în instanță și demonstrează că au existat vicii de procedură sau vicii de formă, este cu totul altceva, dar plagiatul nu se încadrează aici. Plagiatul este furt intelectual. dacă este dovedit, se anulează titlul academic. Cel ce se consideră chipurile, nedreptățit are posibilitatea să meargă în instanță pentru a-și dovedi că a fost nedreptățit, că a fost viciu de procedură sau viciu de conținut, dar nu înainte de a se derula tot ceea ce presupune simetria, adică instituția care a dat diploma, tot ea o anulează. După anulare, nefericitul care a parcurs și rușinea anulării diplomei, să meargă în instanță.
(17 ianuarie 2023)
(17 ianuarie 2023)
No comments:
Post a Comment