În vremea când se derula un contract de cercetare științifică încheiat între ASE și CIPA Rm. Vâlcea, am participat la o Conferință Internațională pe probleme de produse clorosodice, unde am prezentat o lucrare despre optimizarea producției de policlorură de vinil, folosind un model euristic. Cu acel prilej l-am cunoscut pe profesorul Eugeniu NICULESCU MIZIL, cu care am discutat despre modelul prezentat, model care i s-a părut interesant.
Când am revenit în București, am povestit conducătorului meu de doctorat, profesorul Ludovic TOVISSI despre discuția cu profesorul Eugeniu NICULESCU MIZIL. Conducătorul meu de doctorat a zis:
- Este de luat în considerare, pentru viitor.
Am înțeles că în cazul în care va fi problema susținerii tezei de doctorat în ședință publică, profesorul Eugeniu NICULESCU MIZIL este unul dintre membrii comisiei.
Când conducătorul meu de doctorat m-a chemat și a spus că forma tezei pe care i-am prezentat-o merită să fie susținută în ședință publică, mi-am adus aminte numele profesorului Eugeniu NICULESCU MIZIL și acesta a devenit membru al comisiei. M-a impresionat faptul că profesorul Eugeniu NICULESCU MIZIL care era un om foarte ocupat, a acceptat să fie în comisie și mai mult, a fost cel care mi-a spus la telefon că a citit teza mea, că i-a plăcut și că referatul său va fi favorabil acordării titlului științific de doctor. Era în preajma sărbătorilor de iarnă ale anului 1977. Am avut senzația că plutesc de fericire, că un om de valoarea sa a avut timp să citească teza mea de doctorat de 253 de pagini.
Am citi și eu referatul elaborat de profesorul Eugeniu NICULESCU MIZIL și am fost foarte entuziasmat. Și la susținerea tezei, după ce a dat citire referatului, profesorul Eugeniu NICULESCU MIZIL a spus câteva cuvinte despre teză și despre mine, care m-au făcut să mă simt că nu am muncit degeaba cei 6 ani ai stagiului doctoral, căci au fost anii cei mai grei din viața mea, căci aveam senzația că nu se mai termină.
(17 ianuarie 2023)
No comments:
Post a Comment