Vlăduț TEODOR era absolvent al Secției de Informatică Economică de la facultatea de Calcul Economic și Cibernetică Economică și nu un ansolvent oarecare, ci unul dintre cei mai buni și spun acest lucru, pentru că Vlăduț știa programare în limbaj de asamblare, care este cheia de boltă pentru un programator de mare clasă.
El era un bărbat frumos și femeile din Centrul de calcul al ASE discutau mult despre Vlăduț TEODOR, dar el avea drumul lui și având o prietenă nu călca în străchini, ceea ce-l făcea să fie în vizorul celor care erau în așteptarea prăzii. Toată lumea îl știa că-și vede de treabă. Din când în când, când mă întâlnea, mă provoca să facem un concurs de programare amândoi, pentru a se stabili care este cel mai bun. I-am explicat că diferența dintre mine și el este că el scrie programe 8 ore din 8, 6 zile din săptămână din 6, tot anul, în timp ce eu scriu programe doar pentru contractele pe acre le am sau pentru problemele care mă interesează și din start noi suntem inegali. Nu știu ce avea Vlăduț TEODOR în cap de insista pe această problemă. probabil era ghidonat de cineva sau probabil dorea să iasă în evidență cumva. El a publicat o carte cu Dan SOMNEA referită prin:
Dan SOMNEA, Vlăduț TEODOR - Programarea in Assembler, Editura Tehnică, București, 1992, 328 pag, ISBN: 973-310-455-8
Cartea a fost citită de multe serii de studenți pe vremea când studenții Secției de Informatică Economică studiau disciplina Limbaje de asamblare și eu care am predat pe la această disciplină am recomandat careta cu căldură, căci era o carte bună și se vedea că autorii știau să programeze foarte bine în limbajul de asamblare, înainte de a se apuca să scrie cartea.
Vlăduț TEODOR a concurat pe un post de lector universitar la noi în catedră. Eu am fost membru al comisiei de concurs. A obținut postul. După un timp, am aflat că Vlăduț TEODOR a plecat să lucreze în străinătate. Pe când eram șef de catedră, Vlăduț TEODOR a revenit în țară și a trecut pe la ASE. L-am văzut. Nu mai era acel Vlăduț TEODOR pe care îl știam. Anii își puseseră amprenta și pe el. Dar, avea aceeași față luminoasă, aceiași ochi vioi, același zâmbet dătător de speranță.
(17 februarie 2023)
No comments:
Post a Comment