Thursday, January 19, 2023

Ștergerea temporară a fișierelor și digitalizarea

Cel mai nasol lucru în procesul de digitalizare este ștergerea definitivă a fișierelor. Ștergerea definitivă se produce:
- voit, caz în care au fost luate măsuri care nu ne vor face să regretăm că am făcut așa ceva,
- accidental, în cazul în care lucrăm fără o planificare și suntem sub imperiul improvizațiilor.
Ștergerea fișierelor este cel mai simplu lucru din procesul de digitalizare căci presupune:
- selectarea fișierelor de șters,
- efectuarea ștergerii folosind butonul delete.
În condițiile de azi, când nu mai este o mare problemă spațiul de stocare a fișierelor, ștergerea ar trebui să nu mai fie o prioritate. Noi avem posibilitatea să creem foldere, să re-denumim fișiere, astfel încât să rezulte care sunt fișierele verificate și care sunt direct utilizabile, în comparație cu vechile fișiere de care nu prea mai avem nevoie și pe care le păstrăm doar ca să nu le ștergem, ca în situații limită, când am făcut greșeli de selectare sau de conversie, să avem totuși un punct de plecare.
Pentru efectuarea ștergerii de fișiere, va trebui să stabilim niște proceduri și să nu lăsăm pe oricine are acces la procesul de digitalizare să efectueze ștergeri de fișiere. Eu opinez pentru ștergeri temporare, care sunt de fapt mutarea de fișiere de pe un folder pe un alt folder denumit cumva din care să rezulte că fișierele din el au fost utilizate altundeva și le ținem în acel folder de ștergeri temporare, doar pentru situații limită, când accidental este corupt un fișier din zona celor active.


(19 ianuarie 2023)

No comments:

Post a Comment