Wednesday, February 8, 2023

1000 de oameni care m-au impresionat: Bogdan GHILIC-MICU

Și Bogdan GHILIC-MICU mi-a fost student în vremurile de demult, când facultatea unde lucram se numea Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică. El era unul dintre studenții mei foarte buni. El a aparținut promoției 1984.  Eu nu prea rețin nici nume și nici figuri de persoane, dar numele de GHILIC l-am reținut, cum am reținut și figura studentului GHILIC, pe când predam cursuri de Programe aplicative la seria din care el făcea parte.
Imediat după Revoluția din Decembrie, nou înființata catedră de Informatică Economică a organizat un concurs de ocupare posturi de asistent universitar la disciplinele de Baze de date, Limbaje de programare și Sisteme de calcul și de operare. La disciplina de Limbaje de programare s-au prezentat Bogdan GHILIC-MICU și Gabriel ZAMFIR, care lucrau la ITC - Institutul de Tehnică de Calcul, deci erau oameni care lucrau în domeniul cercetării științifice. Ei au reușit la concurs. Bogdan GHILIC-MICU a devenit asistent universitar. Am avut ocazia să lucrez destul de mult cu Bogdan și să-i urmăresc evoluția în plan didactic, în planul cercetării științifice și cel al publicisticii.
Bogdan GHILIC-MICU a fost asistent universitar în intervalul 1990 - 1993.
Bogdan GHILIC-MICU a fost lector universitar în intervalul 1993 - 1997.
Bogdan GHILIC-MICU a fost conferențiar universitar în intervalul 1997 - 2000.
Din anul 2000, Bogdan GHILIC-MICU a devenit profesor universitar la vârsta de 40 de ani.
Bogdan GHILIC-MICU a susținut în anul 1996, la 36 de ani, teza de doctorat intitulată Informatizarea activității bursei de valori, de 208 pagini, coordonată de profesorul universitar Constantin APOSTOL.
De-a lungul anilor, Bogdan GHILIC-MICU a publicat numeroase cărți în colaborare cu colegii lui de la colectivul în care activează. Dintre lucrări enumer aici:
Marian STOICA, Marinela MIRCEA, Radu I. MOGOȘ, Bogdan Ghilic-Micu - SharePoint 2016 pentru managementul afacerilor în societatea informațională. Tutorial, Editura ASE, București, 2019, 250 pag, ISBN 978-606-34-0287-6
Ion Gh. ROȘCA, Constantin APOSTOL, Bogdan GHILIC-MICU, Adriana IONESCU, Ileana VREJBA - COBOL complet pentru calculatoare IBM PC, Editura ALL EDUCATIONAL, Bucureşti, 1994, 343 pag, ISBN 973-9156-94-0
Ion Gh. ROȘCA,  Bogdan GHILIC-MICU, Marian STOICA - Algoritmi şi programe de prelucrare a fişierelor, Editura ASE, București, 2001, 164 pag, ISBN 973-9462-36-7.
Sunt cu mult mai multe lucrări, dar eu m-am oprit doar la câteva dintre ele.
Dacă ar fi să scriu aici, aș avea foarte multe faze hazlii de pe la examenele de admitere, pe când eram în comisiile de admitere de la nivel de facultate și între pauzele dintre momentele de elaborare a tezelor de către candidați și respectiv, de primire a tezelor la comisie, erau timpi morți în care mergeam la cofetăria de peste drum de Facultatea de Cibernetică și cumpăram tort amandină de 12 lei, o amandină cu mult mai mare și ne distram copios pe marginea celor întâmplate în zilele precedente.




(08 februarie 2023)

No comments:

Post a Comment