Pe Cristina IONIȚĂ o remarci dintr-o mie cum se zice, pentru că:
- atunci când enunți o problemă, ea dă soluția cea mai bună,
- are un calm de invidiat, calitate apreciată de toată lumea,
- își știe valoarea și niciodată nu caută să bată cu pumnul în masă, ea convinge cu privirea.
- atunci când enunți o problemă, ea dă soluția cea mai bună,
- are un calm de invidiat, calitate apreciată de toată lumea,
- își știe valoarea și niciodată nu caută să bată cu pumnul în masă, ea convinge cu privirea.
Am avut privilegiul s-o cunosc pe Cristina IONIȚĂ când era studentă în anul al V-lea de facultate. Aveam seminar de Programare în Limbaje Evoluate la grupa eu și am văzut o tânără care butona la calculator cu o viteză de invidiat. Ea a și propus soluția la problema dată. Am discutat despre programul scris și mi-am dat seama că ea era cu multe clase înaintea altora din grupă, care erau la un sfert din scrierea programului, în timp ce ea și avea rezultate după ce testase programul.
Când s-a pus problema organizării concursului pentru locurile de preparatori în catedră, din rândul celor mai buni absolvenți ai Secției de Informatică Economică din facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, promoția 1992, s-a discutat cu cinci absolvenți. Cum era și normal, au fost scoase mai multe posturi de preparator la concurs. Numai un post de preparator avea în el disciplina de Baze de date, restul avea discipline tot de informatică, precum programare, programe aplicative sau altele, dar tot de informatică. Atunci când s-a derulat concursul și au venit dosarele, stupoare! Cei cinci tineri s-au înscris toți să concureze între ei pe postul care conținea baze de date. Celelalte posturi și erau multe, nu au avut niciun candidat. S-au prezentat cei cinci absolvenți și s-au luptat între ei, dar comisia și chiar întreaga catedră, a considerat cu unanimitate de voturi că Cristina IONIȚĂ este cea căreia trebuie să i se acorde postul de preparator. După ce a devenit preparator, tânăra Cristina IONIȚĂ a dovedit valoarea ei, căci știa baze de date nu numai din cărți, ci și din practică, pentru că lucra la o firmă pe problemă.
Știind performanța absolut remarcabilă a lui Cristina IONIȚĂ, când s-a pus problema de a elabora documentația unui proiect TEMPUS și aici mă refer la proiectul nostru EPROM, colega mea Cristina IONIȚĂ mi-a arătat că știe meserie, că este punctuală, că este eficientă, că are caracter și mai ales că judecî foarte clar toate aspectele și mai ales restricțiile din documentația UE legată de restricțiile în care trebuie să ne integrăm. Ea avea un program EXCEL excepțional construit în care erau definite niște condiționalități și dacă proiectul nostru a avut succes, sunt doi oameni cărora le datorez 99,99% din succes și aceștia sunt Cristina IONIȚĂ și profesorul Oleg CERNIAN de la Universitatea Craiova.
Dumnezeu a vrut ca în echipa noastră care lucra la acea ofertă de proiect să fie și Cristina IONIȚĂ, căci a avea lângă tine tineri Cristina IONIȚĂ, Sebastian TCACIUC și Petrișor OPREA nu era altceva decât un miracol. Toți cei care am lucrat la acea ofertă am rămas în catedră trei zile și trei nopți căci trebuia făcut contra cronometru totul. Cu adevărat am fost o echipă care a lucrat excepțional și dovadă este faptul că proiectul a fost unul de succes, noi fiind cei care am impus meseria de manager de proiect, căci toți care încercau să facă ceva o dădeau pe ocolite cu termeni bizari ca director de proiect, de exemplu.
La un moment dat, datorită condițiilor vitrege din ASE, Cristina IONIȚĂ a plecat la o firmă, în industrie, cum se zice și de acolo a plecat în America. Am întâlnit-o pe Cristina când am fost la New York, de mai multe ori și m-am bucurat să văd cum evoluează, oricum mult mai interesant decât pe Dâmbovița, unde oamenii se poartă bizar când au lângă ei un om valoros, căci pizma e dominantă. Acum Cristina IONIȚĂ este un profesionist matur, recunoscut acolo. Eu regret că ea e acolo și nu aici, căci ASE a pierdut o valoare, un om care dacă rămânea aici ar fi fost un profesor universitar legendar, iar teza ei de doctorat de 204 pagini, intitulată Sistem informatic integrat cu privire la activitatea financiar - contabilă, susținută în anul 2001, coordonată de profesorul Gigel SABĂU, spune multe și o definește plenar, ca pe un profesionist desăvârșit.
(04 aprilie 2023)
No comments:
Post a Comment