Pe Mihai KORKA îl cunosc de când era asistent universitar și doctorandul profesorului Titus CRISTUREANU. Mihai KORKA a susținut teza de doctorat în anul 1975 la vârsta de 29 de ani, o teză de 196 pagini, intitulată Metode de analiza statistico-economica a componentilor comertului invizibil și coordonată, așa cum am zis deja de Titus CRISTUREANU.
Mihai KORKA a publicat singur sau în colaborare lucrări precum Reforma invatamantului de la optiuni strategice la actiune în anul 2000, Strategy and action in the education reform in Romania în anul 2000, Statistica pentru afaceri internationale = International business statistics în anul 2003, Bazele statisticii pentru economisti în anul 2002, Bazele statisticii pentru afaceri internationale în anul 2009, dar și multe, multe altele.
Mihai KORKA a urcat prin muncă neobosită toate treptele învățământului universitar, fiind rând pe rând asistent universitar, așa cum l-am cunoscut eu la începutul muncii mele în catedră, apoi lector universitar, după 1090 a devenit conferențiar universitar și apoi profesor universitar. A ocupat funcții administrative de conducere în ASE și a fost și secretar de stat în Ministerul Educației sau director general la direcția de învățământ superior.
Mihai KORKA a scos multe cărți și are colaborări fructuoase cu cei de la Universitatea București. Discut des cu profesorul Mihai KORKA ori de câte ori ne întâlnim la bazinul de înot de la World Class de la ParkLake unde avem abonamente să mai facem un pic de mișcare, acum după ce am devenit niște voioși pensionari.
Colaborarea mea cu Mihai KORKA s-a produs când el coordona un proiect de definire a abilităților pe care trebuie să le aibă absolvenții de facultate. Era un proiect foarte ambițios, care avea ca obiectiv să scoată în evidență calitatea de specialist pe acre o oferă fiecare facultate, căci fără a pune ordine în această zonă, totul devine confuz și piața forței de muncă este dusă spre o zonă de incertitudine, iar tinerii absolvenți sunt dezorientați. Neclaritatea, dezorientarea și ambiguitatea sunt sursele sigure ale haosului și economia modernă nu-și mai permite în niciun caz să plutească în ineficiență și să fie derutată.
(02 februarie 2023)
No comments:
Post a Comment