Când am cunoscut-o eu pe doamna Steliana CREȚU era conferențiar la Catedra de Tehnologie. Știu că în studenția mea, doamna Steliana CREȚU a venit la un seminar de-al nostru în calitate de asistentă. De când am venit la catedră nu am avut posibilitatea să discut cu doamna Steliana. Când am trecut cu orele la seria A s-au schimbat lucrurile și au existat multe momente în care am avut posibilitatea să schimb diferite idei. La un moment dat, am colaborat cu mai multe colege ale sale în realizarea unei culegeri de probleme, în care eu veneam cu niște scheme logice și cu ceva programe cu care verificam acele scheme logice. Existau cărți tipărite la Editura Tehnică în care se aflau programe pentru conducerea de procese și am luat ca model o serie de elemente din acele cărți, pe care le-am adaptat la cerințele impuse de colectivul de doamne din catedra de Tehnologie. A rezultat lucrarea referită prin:
Steliana CREȚU, Magdalena IONESCU, Sanda VIȘAN, Ion IVAN, Anca SOCOLESCU, Zoe ATANASIU, Vasile DIMONU, Georgeta CUCULEANU, Ligia BOTEZ - Lucrări aplicative și proiecte tehnico-economice, LITO ASE, Bucureşti, 1985, 240 pg.
Steliana CREȚU, Magdalena IONESCU, Sanda VIȘAN, Ion IVAN, Anca SOCOLESCU, Zoe ATANASIU, Vasile DIMONU, Georgeta CUCULEANU, Ligia BOTEZ - Lucrări aplicative și proiecte tehnico-economice, LITO ASE, Bucureşti, 1985, 240 pg.
La un moment dat, am aflat că fiica doamnei mi-a fost studentă și un lucru de apreciat a fost acela că doamna profesoară niciodată nu a amintit acest lucru, așa cum făceau mulți dintre profesorii de pe la alte facultăți care aveau odraslele pe la noi la facultate. Deși știau comportamentul meu, ei tot încercau diverse forme de influențare unele mai subtile, altele porcești.
În vremurile bolșevice eu am luat obiceiul de a-mi face pulovere căci aveam o mașină de tricotat și scoteam adevărate opere de artă. Plecam spre ASE îmbrăcat mișto și mă întorceam acasă cu cămașă și geacă, pentru că doamnei profesoare îi plăceau puloverele mele și le cerea pentru cineva din familie. Eram foarte mândru de mine că era cineva care aprecia ceea ce făceam eu. Nu vreau să mă laud, dar cred că scoteam niște pulovere super din moment ce experimentam tot felul de combinații de a împleti culori dintre cele mai spectaculoase, realizând unicate, care îi lăsau pe unii cu gura căscată. În acele vremuri la magazinele de mercerie se găseau tot felul de scule de lână în culori dintre cele mai variate, ceea ce-mi permitea să creez pulovere care mai de care mai interesante.
Anii au trecut și când mă uit în urmă după ce clasific oamenii în cei care m-au impresionat și cei care m-au dezamăgit, doamna profesoară Steliana CREȚU este de departe omul care m-a impresionat prin cultură, dinamism, caracter și prin profesionalism desăvârșit.
(03 februarie 2023)
No comments:
Post a Comment