Thursday, March 2, 2023

1.000 de oameni care m-au impresionat: Iulia TRĂISTARU

 Pe studenta Iulia TRĂISTARU am cunoscut-o când eram la o activitate de muncă patriotică în agricultură la IAS Nazarcea și grupa de studente lucra la cules de pere. Ne-am întâlnit la disciplina de programe aplicative, care se preda în ultimul an de studii la facultatea de Planificare și Cibernetică Economică. Iulia TRĂISTARU era studenta de 10(zece) curat, promoția 1984. Ea a fost primită în partid printre primii studenți din seria sa. Am auzit că a fost cadru didactic de la fiul meu, care spunea că la o disciplină de management parcă, era o asistentă care spunea că a terminat facultatea de Cibernetică, având numele Iulia TRĂISTARU. Nu i-am zis că a fost studenta mea, căci la noi, fiecare avea trebuirle lui și nu ne intersectam nici eu cu ale lui, nici el cu ale mele. Am întâlnit-o la un moment dat pe Iulia TRĂISTARU pe la secretariatul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și i-am zis că fiul meu i-a fost student cu ceva timp în urmă și i-am spus că aprecia ceea ce făcea ea acolo.
În anul 1996, Iulia TRĂISTAU a susținut teza de 172 pagini intitulată Strategia dezvoltarii schimburilor economice externe ale Romaniei și coorodonată de profesorul universitar Niță DOBROTĂ.
Suntem prieteni pe Facebook și ea are postări foarte interesante.
Știu că are o evoluție extrem de frumoasă, căci la nivelul ei de performanță numai o astfel de evoluție este caracteristică și cine dorește să găsească mai multe detalii să caute pe Internet după cuvintele cheie Iulia SIEDSCHLAG.
În intervalul 1984 - 1986, Iulia TRĂISTARU a fost economistă.
În intervalul 1986 - 1989, Iulia TRĂISTARU a fost cercetător științific.
În intervalul 1990 - 1993, Iulia TRĂISTARU a fost asistentă universitară la Universitatea Politehnică.
În intervalul 1993 - 1997, Iulia TRĂISTARU, a fost lector universitar la Universitatea Politehnică.
În intervalul 1997 -2015, Iulia TRĂISTARU a fost cercetător științific în centre importante din Europa.
Din anul 2015 Iulia TRĂISTARU lucrează în cercetare, dar și în mediul academic la Dublin.
O detaliere a activității sale se află la adresa https://www.esri.ie/people/iulia-siedschlag
Ar trebui să se vadă că nivelul de excepție al absolvenților Facultății de Cibernetică a fost dat de selecția cu două examene de matematică și o probă la alegere la admitere, precum și prin faptul că disciplinele în majoritatea lor se întindeau pe două semestre. Săptămâna de carte era de 6 zile și în fiecare zi erau 6 ore cu cursuri sau de seminarii și în acele vremuri studentul era la fel de respectat, cum respectat era și profesorul.


(02 martie 2023)

No comments:

Post a Comment