Cu profesorul Constantin BRĂTIANU sunt prieten pe Internet. Și el este pensionar ca și mine, dar este foarte activ, participă la manifestări științifice majore pe probleme de management.
În intervalul 1970 - 1972, Constantin BRĂTIANU a fost asistent universitar stagiar.
În intervalul 1972 - 1981, Constantin BRĂTIANU a fost asistent universitar titular.
În intervalul 1981 - 1989, Constantin BRĂTIANU a fost șef de lucrări.
În intervalul 1989 - 1991, Constantin BRĂTIANU a fost conferențiar universitar.
Începând cu anul 1992, Constantin BRĂTIANU a devenit profesor universitar, la vârsta de 46 de ani.
Constantin BRĂTIANU a obținut în 1980 titlul de doctor în științe al Institutului Tehnologic din Atlanta.
Constantin BRĂTIANU a obținut titlul de doctor în management la ASE în anul 2002.
Teza de doctorat susținută în ASE avea 302 pagini, se intitula Managementul strategic al instituțiilor de învățământ superior și era condusă de profesorul universitar Viorel LEFTER. Aici avem cazul în care doctorandul are 56 de ani, iar conducătorul lui științific are 54 de ani.
Constantin BRĂTIANU este Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, al Universității din Oradea, al Universității din Craiova și al Universității Ștefan cel Mare din Suceava.
Pe cartea sa de vizită a scrie Prof. dr.dr. Constantin BRĂTIANU.
Prof. dr.dr. Constantin BRĂTIANU are toată admirația mea pentru tot ceea ce a făcut pentru nenumărate generații de studenți și pentru dorința sa de a se autopdepăși, căci cele două doctorate arată că a ieșit victorios în lupta cu sine însuși, căci nu este deloc ușor ca în anul 2002, când avea 20 de ani de când funcționa ca profesor universitar să se supună unei evaluări la o comisie de doctorat, la vârsta de 56 de ani, ceea ce nu este deloc ușor pentru un bărbat cu un trecut ca al lui, cu realizări ca ale lui, deși în mintea unora ar părea ca fiind doar o formalitate, nu este deloc așa, căci judecata colegilor de pe aceeași poziție, el profesor universitar evaluat, membri comisiei, profesori universitari evaluatori, se știe este de 1.000 de ori mai dificilă și mai aspră decât în cazul unei comisii de profesori universitari care-l evaluează pe un anonim, un tinerel care bate la porțile afirmării în lumea științifică.
(28 martie 2023)
No comments:
Post a Comment