Saturday, May 27, 2023

Cum se construiește o aplicație care ne ajută să ne comunicăm păsurile

Noi avem probleme de rezolvat, adică, avem păsuri. Nu există un miliard de păsuri, ci fiecare dintre noi, ne confruntăm zilnic doar cu câteva și acestea sunt extrem de bine definite. Totul este să fim ajutați să le definim. În acest scop, trebuie să stăm de vorbă cu oameni specializați.
Să zicem că vrem să solicităm o autorizație pentru a construi o casă. va trebui să vedem cine eliberează acea autorizație și care sunt condițiile necesare și suficiente pentru a primi avizul favorabil eliberării autorizației.
Să zicem că vrem să scriem un articol la o revistă. Va trebui să citim indicațiile pe care revista le adresează potențialilor autori și dacă revista are o componentă de inteligență artificială, vom supune analizei acelei componente conținutul digital generat de noi.
Ideea de bază este ca aplicația pe care o accesăm să ne permită introducerea datelor ce descriu păsul nostru, astfel încât decidentul să aibă tot ce-i trebuie pentru a valida solicitarea noastră și pentru a obține rezultatul dorit de noi.
Cine se apucă să construiască o aplicație de soluționare a păsurilor fără a fi stat de vorbă cu persoane care deja rezolvă tot felul de păsuri:
- nu va sistematiza corect necesarul de informații,
- nu va avea o prioritizare corectă a elementelor,
- nu va separa tipologiile de păsuri,
- va genera formulare inutile, greoaie și ineficiente.
Este de dorit ca oamenii, fără a cunoaște nimic despre aplicație, să realizeze o comunicare eficientă, astfel încât să-și comunice păsurile din prima, fără reveniri, fără erori și fără timpi de așteptare. este de dorit ca aplicația să opereze selecții, nu prea multe, dar selecții și de fiecare dată să precizeze care sunt elementele necesare pentru a realiza trecerea la pasul următor, iar dacă sunt necesare introducerea de documente, să nu mai fie nevoie să se reia aplicația de la început, atunci când au apărut întreruperi din varii motive.


(27 mai 2023)

No comments:

Post a Comment