Am auzit multe interviuri ale sopranei Angela GHEORGHIU și voi spune că mă laud că am văzut-o pe Angela GHEORGHIU interpretând rolul Violetei VALERY în Opera lui Giuseppe VERDI, La Traviata, într-o seară de 4 februarie 2006.
Pe facebook, cineva a pus o referință la un interviu privind legendele false ale muzicii românești. Marea soprană Angela GHEORGHIU face o serie considerații legate de Ciprian PORUMBESCU, George ENESCU, Maria TĂNASE, Sergiu CELIBIDACHE, Dinu LIPATTI, Radu LUPU, Pascal BENTOIU, Paul CONSTANTINESCU, Nicolae BRETAN, Clara HASKIL Haricleea DARCLEE, Virginia ZEANI, Ileana COTRUBAȘ.
Acolo, marea soprană Angela GHEORGHIU vine cu puncte de vedere proprii, într-un interviu acordat lui Lucian POPESCU pe contributors.ro încercând să facă noi ierarhizări valorice, după criterii proprii. Din punctul meu de vedere, îmi reamintesc de un spectacol al său la Scala din 3 iulie 2007, când un post de televiziune românesc a făcut un trucaj preluând o secvență de final al unui alt spectacol unde Angela GHEORGHIU era ovaționată, în niciun caz din spectacolul din 3 iulie, dar niciodată nu mă voi apuca să fac comentarii de niciun fel.
Trebuie să-și reamintească Angela GHEORGHIU că Ciprian PORUMBESCU a compus Balada pe care o ascultă cu plăcere multă lume, că George ENESCU a scris Rapsodiile care plac la nebunie publicului de la noi, pentru că au la bază muzica populară, că Maria TĂNASE a cântat mult și bine. Nici PORUMBESCU, nici ENESCU și nici TĂNASE nu s-au dat în bărci să impună un participant și nu numai la Eurovision care s-a și făcut de râs pe deasupra.
Dacă eu sunt de nota 2 și stau lângă 100 de inși de nota 10, media este 9,92 ceea ce dă cu totul altceva la orice evaluare și la oricât de exigent este cel care vrea să lucreze cu echipa.
Morala: cine tace, filosof rămâne.
(07 octombrie 2021)
No comments:
Post a Comment