Să nu-mi spună mie nimeni că nu despre corupție este vorba atunci când vorbim despre catastrofa de la stația GPL de la Crevedia. Din motive de corupție nu s-a pus lacătul cu sigiliu pe poarta de acces a unității GPL. Pe motive de corupție s-a continuat aprovizionarea cu materie primă a unității. Pe motive de corupție s-a înregistrat profit acolo unde unitatea nu trebuia să aibă activitate. Unii invocă lipsa de comunicare între instituții. Lipsa de comunicare este rezultatul corupției, căci comunicarea este prima chestiune a cinstei și onoarei, două caracteristici de bază, care nu au nicio tangență cu corupția.
Toată lumea ridică din umeri și se face că nu are atribuții sau putere de a rezolva problemele. Nu este adevărat. În momentul în care un organ al statului spune un nu hotărât, se trece la acțiune și nu există nicio cale de a continua până la remedierea răului, ca același organ al statului să spună da. Ideea că cineva a spus nu și totuși s-a trecut peste această decizie, evidențiază că au funcționat acolo persoane corupte, care au închis ochii la nereguli și rezultatul s-a văzut.
La Crevedia corupția a funcționat pe toate planurile, căci toți cei care au închis ochii la neregulile din stația GPL nu au făcut-o dezinteresat, ci primind exact ceea ce meritau pentru a închide ochii. Nimeni nu are cum să invoce inocența în abordarea problemelor, orice poziție ar avea, în afara încălcării sarcinilor de servici, a obținerii de mici avantaje în mod repetat, pentru a nu observa marile nereguli, în ideea că cel ce nu vede este o rotiță mult prea mică dintr-un mare angrenaj. La Crevedia s-a manifestat un lung lanț de nereguli, care s-a concretizat prin nenumărate acte de corupție la nivel local și nu numai, iar rezultatul final a fost catastrofa din 26 august 2023 cu cele patru explozii îngrozitoare. Corupția a ucis.
(27 august 2023)
(27 august 2023)
No comments:
Post a Comment