Sunday, March 21, 2021

Nesincronizări în UE

 Era normal ca la aderarea statelor să se pună tot felul de condiții și s-0au pus. Nu s-a zis nimic despre necesitatea sincronizării alegerilor locale, a alegerilor parlamentare și a alegerilor prezidențiale, drept care sunt țări unde an de an au loc tot felul de alegeri. Numai intervalul 2021-2023 va fi pentru România un an fără alegeri, iar în anul 2024 vor fi nenumărate alegeri dintre care enumer alegerile pentru parlamentul de la Brussells, alegerile locale, alegeri pentru parlamentul românesc și alegerile prezidențiale. Noroc că se organizează duminica.

Normal ar fi ca votul electronic să soluționeze chestiunea cu garanții că nu vor fi fraudate voturile, garanții care sunt extrem de greu de acceptat de populații, mai ales că UE nu prea are capacitatea de a face lucruri mărețe, înnecându-se la mal, așa cum a făcut cu fluxurile de vaccinare, încât abia în iunie 2021 eliberează adeverința, iar vaccinarea a început în decemrie 2020.

La aderare trebuia impusă sincronizarea. Nici acum nu este târziu, dar ar trebui modificate constituțiile. Cu impunerea doar a acestui tip de modificare pentru a asigura sincronizarea s-ar rezolva o mare problemă. populația nu ar mai fi dominată de acele perioade de campanii electorale care au rol devastator pentru economii și mai ales pentru banii națiunilor, știind faptul că atât calitatea aleșilor locali cât și calitatea parlamentarilor să nu mai vorbim de restul au mult de suferit acum.



(21 martie 2021)

No comments:

Post a Comment