Monday, March 15, 2021

Datul cu părerea la români

Dacă vrem să vedem cea mai bună echipă națională de fotbal, nu avem altceva de făcut decât să luăm un microbist la întâmplare și acesta ne va zice rapid care sunt cei 11 magnifici care ar trebui să intre acum în teren ca România să se califice și mai apoi să câștige campionatul mondial de fotbal. 
Dacă vrem să vedem care este arhitectura unui portal din orice domeniu, nu avem altceva de făcut decât să-l luăm pe orice nene de la colț de stradă și să-l întrebăm și el într-o clipă ne va spune cum arată cel mai bun portal, garantându-ne că profitul ce se va obține va avea nivelul cel mai mare.
Nu există domeniu, nu există problemă în care orice român să nu se priceapă, căci nu degeaba s-a zis că românul s-a născut poet. Și ca orice poet, poetul român se exprimă în parabole, în metafore și uneori chiar și în versuri.
Trebuie făcut un experient. Dacă un cetățean vine să propună o soluție pe care el o crede genială, oferiți-i toate resursele necesare să treacă la implementarea acelei soluții. Vom vedea că omul dispare ca măgarul în ceață. El a venit să propună ceva doar pentru:
- a se auzi vorbind,
- a-și da importanță,
- a impresiona.
În realitate, el nu se implică în nimic, pentru că la noi există cultura datului cu părerea și al neimplicării responsabile, căci mersul la grămadă, indus de comunism a dus la promovarea a tot felul de indivizi care nu erau decât băgători de seamă și care luau salarii grase, fără să facă nimic. Să analizăm puzderia de directori din agenții și din ministere care doar semnează hârtii anoste din care rezultă că problema dată spre rezolvare nu are soluție, dar semnează acele hârtii care nu-i angajează cu nimic și ca să fie acoperiți, pe hârtia trimisă există de la cinci semnături în sus.




(15 martie 2021)

No comments:

Post a Comment