Fuga din 1978 a lui PACEPA, omul de încredere al lui Nicolae CEAUȘESCU a generat un adevărat cutremur la București pentru că el știa foarte multe lucruri de pe poziția din conducerea ministerului de interne, mai precis de pe poziția de adjunct al departamentului de securitate. Când un ins de talia lui Ioan Mihai PACEPA iese din sistem altfel decât pe cale naturală, gestionată strict, trebuie totul luat de la zero. Țin minte că numai retipărirea volumului OMAGIU prin schimbarea pozelor ce-l includeau și pe PACEPA a fost o muncă titanică pentru editură și nu numai. Să nu uităm că poziția lui PACEPA nu era una banală, ceea ce a determinat schimbări radicale de personal în țară și în străinătate. Sistemul comunist cu comandă unică și centralism excesiv, a recuperat rapid toate pierderile, deși costurile au fost imense.
Este adevărat că regimul lui CEAUȘESCU a fost serios zdruncinat prin faptul că PACEPA a plecat din anturajul acestuia, dar sistemul ceaușist s-a regenerat și a rezistat încă 11 ani, ceea ce nu a fost puțin lucru. Trebuie spus că au mai fost și alte momente delicate în viața regimurilor care s-au perindat după 30 decembrie 1947, când s-a creat RPR.
Există dovezi de patriotism de care trebuie să dea dovadă orice cetățean al Republicii România, dintre care cele mai importante se referă la dragostea de țară și la apărarea țării, iar trădarea de țară este lucrul cel mai îngrozitor pe care un individ îl face poporului său și pentru acest lucru respectivul merită să trăiască în dispreț veșnic, fără vreo iertare și fără a-i fi uitat gestul prin care a trădat cu sau fără voie, mai ales făcând să se scurgă informații din baze de date, de care nimeni nu trebuie să aibă cunoștință.
(10 martie 2021)
No comments:
Post a Comment