Conceptul de generație este uneori vag, alteori este suficient de exact. Se vorbește de generații de calculatoare.
Prima generație corespunde calculatoarelor cu tuburi catodice.
A doua generație are la bază tranzistorii.
A treia generție se bazează pe circuite integrate.
A patra generație conține microprocesoare.
A cincea generație se bazează pe microcipuri.
In istoria fotografiei se vorbește de generații de aparate fotografice.
Prima generație utiliza plăci fotosensibile.
A doua generație folosește rolfilmul.
A treia generație are la bază fotografia color.
A patra generație realizează fotografia digitală.
La oameni, o generație include o mulțime de persoane care joacă un anumit rol în societate, fiind caracterizate printr-un nivel de vărstă care aparține unui interval nu mai mare de 10 ani. Cân cineva se referă la cei din generația lui, include pe cei care sunt cel mult mai mici cu 5 ani, și, respectiv, cel mult mai mari cu 5 ani decât el. În plus, concepțiile de viață, fundamentele educaționale, aspirațiile se circumscriu acelorași semnificații.
Generația războiului este formată din toți cei care au participat pe front.
Generația scriitorilor proletcultiști îi include pe toți cei care au scris literatură schematică, cu eroi excepționali în lupta pentru implementarea societății comuniste. Eroii pozitivi erau țărani, muncitori, comuniști de rând, secretari de partid. Eroii negativi erau burghezii, infustriașii și chiaburii. Literatura proletcultistă proslăvea comunismul cu mijloace simple și cu priză la publicul cu nivel de cultură scăzut. Generația scriitorilor proletcultiștii era o generație de sligi, care au scris si au manipulat pentru avantaje proprii în primul rând.
ca și în cazul teroriei mulțimilor, pentru conceptul de generație nu există o definiție. Se dau exemple din care rezultă ce trebuie să existe comun ca o colectivitate de oameni să aparțină unei generații.
Generația tabletei vizează pe cei care au crescut cu tableta, deci cred că este vorba de adolescenți undeva de 15 ani acum și care de 2-4 ani au în brațe o tabletă sau un telefon mobil multifuncțional,care face cam 80% din ceea ce face și o tabletă.
Generația tânără include persoane cuprinse între 18 și 35 de ani, gata să iasă în stradă atunci când crede că clasa politică o dezamăgește. Aceste persoane se mobilizează pe facebook, comunică și pe alte rețele de socializare. Omogenitatea este dată de idealurile comune pentru care luotă. Lor li se mai zice generația tinerilor frumoși și liberi, din invidie probabil.
(08 noiembrie 2016)
No comments:
Post a Comment