Sunday, November 13, 2016

TRUMP, DODON și RADEV

Întâmplarea a făcut ca în acest noiembrie 2016 să fie alegeri în Republica Moldova și Bulgaria. Despre alegerile din Statele Unite ale Americii, dintotdeauna se știe când vor avea loc și începutul lunii noiembrie este a lor. Luna noiembrie a dat trei președinți și anume:
Donald TRUMP, ales în data de 8 noiembrie 2016.
Igor DODON, ales în 13 noiembrie 2016.
Rumen RADEV, ales în 13 noiembrie 2016Pentru România cele trei alegeri sunt deosebit de importante pentru că:
- există scutul american de la Deveselu;
- la sud avem braniță cu Bulgaria;
- la răsărit avem graniță cu Republica Moldova.
Trebuie spus cu claritate că a început un nou context, că problemele se pun cu totul altfel și că schimbările din întreaga lume vor influența esențial și țara noastră. Un rezumat al descrierii celor trei președinți este dată în tabelul următor:


Donald TRUMP
Igor DODON
Rumen RADEV
Vârsta
69ani
41ani
53ani
Zodia
Gemeni
Vărsător
Gemeni
Profesia
Businissman
Inginer
Aviator
  Votul
55,8%
55,4%
58%
Partid
Republican
Socialist
Socialist
Orientare
Anti-globalizare
Pro-rus
Pro-rus
Contracandidat
Hillary CLINTON
Maia SANDU
Tsetska TSACHEVA
Înălțime
190cm
-
-
Religie
Presbiterian
Ortodox
Ortodox
Obiectiv
Măreția Americii
Schimbare
Schimbare

Ceea ce au avut comun cei trei este faptul că au fost învingători în fața a trei doamne, ceea ce arată că în politică electoratul nu este încă pregătit să acorde încredere totală femeilor. Nu-mi amintesc ca Europa să fi ales vreodată o femeie în funcția de președinte de stat, cum nu-mi amintesc ca femeile care au fost alese președinte de stat să-și încheie în majoritate mandatele cu succes. De la brexit încoace, viața noastră nu mai este aceiași, iar schimbările de atitudine sunt absolut necesare. Cu fiecare zi care trece și se rămâne în așteptare, bulgărele de zăpadă continuă să se rostogolească și efectele nu întârzâie să apară. UE trebuie să treacă de urgență la planul B, acela de a accelera egalizarea statelor și cetățenilor în bogăție, căci acest deziderat a fost la baza formării acestei construcții, în 1958,  când s-a numit  CEE. Orice altă abordare este utopică și cu efecte nedorite. Unirea RDG cu RFG a avut la bază faptul că RFG era un magnet pentru cetățenii RDG datorită bogăției din RFG. Oricine își dorește dublarea instantanee a salariului, niciodată așezarea lângă un calic. Programele de urgență ale UE pentru țările din Estul Europei trebuie să ducă spre accelerarea dezvoltării acestora și cetățenii trebuie să simtă în buzunare creșteri spectaculoase de venituri, căci chestia cu libera circulație este deja un fapt cotidian, căzut în banalitate prin naturalețea lui.
TRUMP, DODON și RADEV reprezintă factori ai schimbării de care trebuie ținută seamă chiar de azi, altfel deciziile indiferent care se iau vor fi cu efecte nedorite, iar așteptarea este rea.

(14 noiembrie 2016)



(14 noiembrie 2016)

2 comments:

  1. Multe date incorecte sunt postate aici. Trump are 70 ani, nu 69 (nascut la 14 iunie 1946).

    Hillary Clinton a castigat votul popular, votul majoritatii alegatorilor.

    Dodon a luat putin peste 52%, nu 55.

    Au fost si sunt multe femei presedinte in Europa(si in restul lumii). Inclusiv care si-au dus mandatul pana la capat. Croatia si Lituania au femei presedinte, printre multe altele https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_elected_and_appointed_female_heads_of_state

    Si asta nu include figuri celebre precum Merkel si Theresa May care desi nu sunt sefi de stat au o influenta superioara.

    Astea sunt doar cateva observatii printre multe alte erori si inexactitati mentionate in articol.

    ReplyDelete
  2. "55(52)%, 55%, 58%" ... "ceea ce arata ca" nu este o majoritate covarsitoare si acolo unde s-a putut fura votul sigur s-a intamplat astfel incat diferenta in mod real este si mai mica. Nu mai adaugam si manipularea prevotare.
    Asteptarea nu este o solutie, cu siguranta.

    ReplyDelete