Cine aude de salata caprese crede că cine știe ce este. În realitate este o banală salată de roșii cu brânză mozzarella, ulei de măsline, busuioc, piper și dacă se vrea se folosește și usturoi pisat. Așa
cum arată poza, se pun felii de roșii alternând cu felii de mozzarella pe o farfurie. Apoi se punde deasupra frunze de busuioc tăiate, usturiul pisat. Cine vrea pune și sare, cine nu, nu. Unii mai zmecheri, mestecă uleiul cu usutroiul și busuiocul obținând o chestie care la bucătăria italiană poartă numele de pesto de busuioc. Se trăiește și fără denumiri din acestea, vă garantez. Durează aventura nu mai mult de 10 minute cronometrate pe ceas.
Am uitat să spun că roșiile se spală, dar bănuiesc că n-ar face niciodată salată de roșii cu ele luate așa fie din grădină, fie din piață., deci se subânțelege că le spală că nu este greu deloc. Ca să mă dau mai rotund am folosit tomate roșii și tomate galbene. Am scris tomate și nu roșii, pentru că mi-e peste mână să scriu roșii galbene, când tot poporul știe că roșu este definit în sistemul RGB ca fiind (255, 0, 0), unde r = 255, g = 0 și b = 0. Deci este o culoare fundamentală r = red, g = green, b = blue. OK, nene!
(02 septembrie 2017)
No comments:
Post a Comment