Cu mult înainte de 1989 prin cofetăriile din București erau agățate pe pereți tablouri cu crizanteme fideluță, tablouri care aveau:
- fundaluri de culori diferite,
- flori asemănătoare ca formă,
- dispuneri diferite ale florilor,
- culori frumoase ale petalelor.
- fundaluri de culori diferite,
- flori asemănătoare ca formă,
- dispuneri diferite ale florilor,
- culori frumoase ale petalelor.
Întâmplarea a făcut să-l cunosc pe pictor. Mi-a vorbit de ideea tablourilor cu crizanteme fideluță și l-am ascultat vorbind de viteza cu care picta acele tablouri.
Acum că veni vorba de Inteligența Artificială - IA, ceea ce făcea pictorul la acea vreme, Inteligența Artificială - IA are toate șansele s-o facă și încă cu o viteză de mii de ori mai mare. Totul s-ar produce astfel:
- un nene crează un prototip de crizantemă fideluță,
- se ia un generator de numere pseudoaleatoare,
- se generează fundalul,
- se generează coordonatele primei crizanteme,
- se generează culoarea primei crizanteme,
- este desenată prima crizantemă după șablon,
- se procedează așa până se obține o densitate acceptată a florilor pe tablou,
- procesul continuă la alt tablou.
Există posibilitatea de a genera crizanteme fideluță într-o mare varietate, modificând cu un generator de numere pseudoaleatoare lungimile petalelor, numărul petalelor și chiar poziția petalelor, totul fiind ținut sub control prin plaja definită a variațiilor.
Inteligența Artificială - IA intervine activ, mai ales dacă sunt analizate alte tablouri cu flori și informațiile privind conținutul digital al florilor din acele tablouri este folosit activ în tablourile cu crizanteme fideluță.
Pentru a face tablourile este necesar un robot specializat, așa cum sunt utilizați în realizarea de tablouri care se vând prin supermarketuri de bricolaj, numai că aici e vorba de a face ceva mai diferențiat.
(12 iunie 2023)
(12 iunie 2023)
No comments:
Post a Comment