Despre culturiștii din țara noastră există câteva site-uri interesante, ușor comerciale din moment ce:
- prezintă foarte multe suplimente;
- folografiile sunt suprainscripționate;
- au detalii dispersate despre activitatea de la sală;
- încearcă să imite ceea ce este pe bodybuilding.com;
- dezvoltă idei ale unor practicieni;
- alocă spațiu unor mari personalități din domeniu.
Ca punct de pornire, toate abordările sunt lăudabile. Trebuie spus că în mediile virtuale românești textele păcătuiesc prin caracterul lor incomplet pentru că:
- nu sunt clare;
- au puncte de vedere proprii vecine cu pamfletele;
- este imposibil să fie localizate în timp și spaqțiu acțiunile;
- nu răspund la întrebări elementare;
- au o ușoară tentă de tabloid;
- pun accent pe latura savuroasă a evenimentului.
Mă gândesc că este important să se depășească acest stadiu și de aceea o enciclopedie fără costuri, pe proprie răspundere despre culturiștii din țara noastră, pentru stadiul actual este absolut necesară. Am început să discut cu oameni de la sală, să mă documentez, să vedem ce ar trebui sa conțină o astfel de construcție digitală.
Prima chestie pe care un culturist trebuie să o aibă ca resursă este aceea de a avea un cont propriu și numai un singur cont. Acesta are soluție în plan informatic foarte comun și sunt sigur că dacă un culturist va dori să-și facă propriul cont nu va avea rateuri, câmpurile pe care trebuie să le completeze fiind cele uzuale de la orice aplicație online. În final el trebuie să acceseze resursele aplicației ori de câte ori vrea fie cu nume de utilizator și parolă, fie cu adresă de e-mail și parolă așa cum se face peste tot.
A doua chestie este legată de modul în care culturistul introduce texte și fotografii. Și aici lucrurile sunt foarte clare, mai ales că textele se bazează pe un vocabular destul de restrâns. Fotografiile sunt și ele limitate ca structură și conținut. dacă se optează pe lucrul în etape, se va afișa de fiecare dată care este procentul ocupat din definirea profilului celui care a intrat și a lucrat pe cont.
A treia chestiune se referă la asigurarea că ceea ce este scris acolo este și corect. Dacă se asigură caracter deschis, dacă există și o modalitate prin care alți culturiști vor scrie păreri sau chiar vor face analize a ceea ce colegi de-ai lor au scris, marcând erori sau inadvertențe, clar ca va fi controlat nivelul de corectitudine al acestei enciclopedii a culturiștilor români. Corectitudinea va fi nu numai controlată dar va fi și asigurată în acest fel.
A patra chestiune este legată de calitatea conținutului digital care trebuie asigurată prin imposibilitatea de a introduce texte cu cuvinte neuzuale într-un mediu public și de asemenea, în imposibilitatea de a posta fotografii acre au un conținut inadecvat caracterului public, deschis, fără restricții de vârsta pentru cei care vizitează acest site.
A cincea chestiune este dată de faptul că o construcție de acest fel se adresează unui grup țintă bine structurat, omogen ca preocupări și ai căror membri se cunosc între ei. Acum există nenumărate instrumente de control automat așa încât dacă cineva declară că a ieșit pe locul X la o competiție, va fi accesată competiția și va fi verificată afirmația. dacă la plagiat se caută similitudinile și sunt sancționate, aici similitudinile dau valoare enciclopediei. Înseamnă ca ceea ce a declarat sportivul în textul propriu se suprapune 100% cu ceea ce se află pe alte site-uri de pe Internet.
A șasea chestiune este aceea că trebuie să colectez cât mai multe puncte de vedere, astfel încât ceea ce va rezulta să-și atingă obiectivul: crearea unei imagini clare asupra sportivilor culturiști de la noi. Se observă ușurința cu care trec în uitare sportivi care nu au depășit 40 de ani dar care nu mai activează în competiții deși rezultatele lor au fost excepționale. O dată fiind creat conținutul digital la bază nu ridică nicio problemă introducerea de criterii care să permită regruparea sportivilor înscriși în enciclopedie pentru a vedea participări, campioni ediții ale unor competiții.
Acum rămâne ca după un set mai larg de consultări să rezulte șablonul ce trebuie completat. El trebuie să-i satisfacă pe toți sportivii, având în vedere marea lor diversitate.
(6 martie 2016)
No comments:
Post a Comment