Managementul politic zice că procesele electorale trebuie astfel stabilite încât să se asigure caracterul lor compact. Dacă ne amintim, legea referendumului cu care a fost aprobată constituția din 2003 a trebuit să aibă un text care să permită derularea procesului de vot ușor prelungit, căci era riscul ca aceasta să nu prea întrunească cvorumul. Impunerea prin regulamente sau prin legi a restricțiilor legate de termene duce inevitabil la apariția discontinuităților.
Așa cum apare pe pagina oficială a Academiei de Studii Economice, calendarul privind derularea concursurilor pentru decani include în intervalul 25 28 martie 2016 etapa de audiere a candidaților de către comisia de concurs. Uitându-mă pe un calendar, rezultă că data de 25 martie este într-o vinerea, iar data de 28 martie cade lunea. Există deci două zile de relaș cum s-ar zice in interiorul perioadei. Așa că unii candidați la funcția de decan au fost programați pentru aufiere la data de 25 martie, iar restul, pentru data de 28 martie.
Toată lumea se aștepta să circule tot felul de mesaje despre ce și cum în legătură cu prima zi de concurs. Apreciez în mod deosebit că în numele transparenței perfecte, comisia de audiere a realizat un lucru de excepție și anume, va anunța rezultatele pentru toți candidații după ce se va încheia întregul proces, adică în partea a doua a zilei de luni 28 martie 2016. este esențială
Având în vedere că tipologia competiției vizează cu totul alte elemente de conținut în comparație cu un examen unde invocarea diferențelor de timp pentru pregătire existent la dispoziția candidaților ca fiind esențială, pauza de două zile este neesențială.
Așa cum stau lucrurile, are loc o reașezare profundă a tuturor proceselor care se derulează, lucru care s-a văzut la avizarea candidaților. S-a văzut că s-au înscris destul de mulți candidați la fiecare facultate și pentru unii a fost o mare srpriză ca număr de voturi pentru unii dintre candidați. Unii dintre competitori nu au trect de consiliile profesionale. Cei ce au trecut s-au considerat învingători, ceea ce este foarte important pentru pașii de urmat, mai ales că prezența în fața unei comisii exigente trebuie pregătită. Consider ca fiecare candidat la funcția de decan în ASE trebuie să stăpânească la perfecțiune metodele cantitative necesare evaluării poziției sale în cplectivitate. Această poziție se definește în timp, se construiește cu mare grijă și în niciun caz nu are la bază succse bazate pe erori de management, de execuție sau de concepție în raport cu grupurile țină care se exprimă prin vot.
Am înțeles că surprizele la votul de la avizare s-au ținut lanț. Este deosebit de important să se știe că votul secret are niște caracteristici, dintre care una și cea mai importantă este dată de faptul că exista în realitate diferențe enorme între rpomisiuni și ceea ce rezultă la numărarea buletinelor. Niciodată nu trebuie incvocată promisiunea de dinainte de votul secret. S-au vazut nenumărate situații în care diferiți candidați ofereau liste cu semnături așa cum zice legea cu un număr minim ca să se înscrie ca independenți pe buletinele de vot și la vot nu obțineau decat câteva zei de voturi, unii numai propriul lor vot. Istoria din mediul academic arată că se întâmplă foarte frecvent astfel de situații.
În zilele de 24 și 25 martie 2016 multe speranțe s-au năruit la unii dintre cei ce au solicitat avizul consiliului facultății, votul fiind necruțător, fără a crede o secundă cineva că toți cei care nu au primit avizul nu sunt foarte buni. Toți au fost foarte buni, se știe. Fiecare grup țintă are așteptările lui în fiecare perioadă de dezvoltare a unei facultăți. În programul recorului ASE ales din primul tur de scrutin, subliniez acest aspect, ales din primul tur de scrutin, sunt trecute niște obiective foarte clare ce trebuie realizate în următorii patru ani. Grupurile țintă din facultăți, adica membri consiliilor facultății prin votul lor secret girează pe cei care le dau certitudinea că vor duce la îndeplinire acele obiective.
Acum toți cei care își propun în viitor să facă marele pas, adica să candideze la funcția de decan, vor trebui să învețe din acestă clipă lecția votului din zilele de 24 sau 25 martie și să se pregătească de pe acum să facă față la un nou tur de scrutin. Lucrurile sunt simple. Sunt rezultatele voturilor pe întreaga campanie electorala din ASE pe etape, sunt disponibile textele programelor. Numai o analiză cantitativă neelaborată are menirea de a scoate la iveală numeroase elemente acre să-i ghideze pe viitor pe toți cei care au visuri de mărire pentru 2020.
Nimic nu este întâmplător acum în procesul de vot și nici în cel de selecție. Acum cel care ocupă fotoliul de rector, fotoliu ocupat din primul tur de scrutin își face echipa cu care va construi ceea ce a definit în program. Decanii sunt cei cu care va lucra direct în relația conducerea de vârf, cu conducerea de pe nivelul imediat descendent. rectorul, instalat după o performanță de excepție va dori ca și rezultatele sale în cei patru ani să fie de excepție. Staful său de campanie este încă operațional, așa că selecția decanilor va fi strict în concordanță pe toată durata cu necesitatea de a fi selectate persoanele ce garantează 100% atingerea obiectivelor. Prin metode cantitative care sunt cunoscute de toată lumea se calculează toți indicatorii care permit ierarhizarea. procesul este absolut transparent. Acum este numai o chestiune de timp. Este ca la un examen. Studentul a scris teza, se așteaptă evaluarea care este bazată strict pe ce conține acea teză și, respectiv, rezultatul care prin criteriile impuse este obiectiv în totalitate.
Nu mai este mult până departe, adică sunt sub 40 de ore până se vor afișa listele cu noii decani din facultățile din ASE. Să fie într-un ceas bun!
Nu mai este mult până departe, adică sunt sub 40 de ore până se vor afișa listele cu noii decani din facultățile din ASE. Să fie într-un ceas bun!
(26 martie 2016)
No comments:
Post a Comment