Saturday, September 23, 2023

Ce înseamnă să fii lacom și prost...

A mai căzut un cap. Este vorba de un cap prost al unui tip lacom. Acel procent de 10% de care v orbea Elena UDREA a rămas bătut în cuie de parcă timpul hoților și șpăgarilor s-a oprit în loc. Spuneam că aștept să văd și eu un borfaș adevărat care fură un miliard de euro. Văd că timpul trece și cade în plasă doar plevușcă nesemnificativă, niște proști care riscă să stea la pușcărie și să se umple de c-c-t pentru sume derizorii, căci sunt și lacomi, sunt și proști.
Îmi aduc aminte că în vremurile în care era parlamentar, nenea cel lacom și cu creier puțin, făcea tot felul de glumițe de filosof prăfuit, glumițe are prindeau la un public trist și nepăsător, în așteptarea unor vremuri mai bune. Dacă fac un calcul simplu, 1.250.000 lei, adică undeva la 200.000 euro care reprezintă 10% dintr-un contract, înseamnă că acel contract are 2.000.000 de euro, din care iată, zboară din start 200.000 de euro. Mai rămân 1.800.000 euro din care mai zboară pentru comisioane altele decât cel dat primului pix care semnează, încă vreo 400.000 euro, deci mai rămân 1.400.00 euro din care trepădușerimea fură și ea vreo 300.000 euro, mai rămân 1.100.000 de euro. Se maim pierd pe traseu cel puțin 100.000 de euro, deci în proiect se regăsesc 50% din valoarea contractului, ceea ce înseamnă din start:
- lucrări mai puține,
- materiale la jumătate,
- calitate îndoielnică,
- proiect ratat.
Nu este nimic special în ceea ce se vântură pe televiziuni acum, căci proiectele din spațiul mioritic sunt proiecte mici, de interes local sau chiar neinteresante, din care toată lumea își trage partea și nu mai rămâne nimic pentru care să se regăsească în proiect ca formă materială. De aceea nici nu este bine să se facă proiecte care să încorporeze materiale, căci acele materiale nu se vor regăsi în construcții și atunci este periclitată însăși viața celor care ar trebui să beneficieze de pe urma acelor proiecte. Dacă se vor face proiecte de perfecționare profesională cu condiționări pe termen lung, nu va exista riscul furăciunilor nesimțite, ci vrând-nevrând cei implicați vor găsi modalități de a fura, dar cu beneficii directe la cei ce se perfecționează prin alcătuirea de liste cu cursanți preferați și nu la nivelul calității de obiective. dacă se fac certificări, cei protejați vor trebui să se implice, căci la nivelul de certificări online, nu există modalități de a fenta sistemul, iar realitatea crudă iese la suprafață ca untdelemnul.

(23 septembrie 2023)

No comments:

Post a Comment