Azi, la ParkLake pe etajul 1 dorind să mănânc o prăjitură, am ales-o, am comandat-o, mi-a fost pusă pe o tăviță și după aceea mi s-a zis:
- Nu avem tacâmuri.
În concluzie, trebuia să mânânc prăjitura cu mâna, ceea ce era imposibil. Așa că am mers prin vecinii acelui stabiliment gastronomic de vândut prăjituri și am cerșit un tacâm. Am reușit în acest fel să mănânc prăjitura. Ceea ce începuse ca un moment frumos, s-a transformat într-o chestie delicată spre penibil.
Iată ce înseamnă lipsa de management!
Când nu există proceduri, nu există nici servire civilizată. Stabilimentul acela de dulciuri are și el un manager care desigur doarme. Rolul lui este să vadă ce lipsește și ce este în stoc spre dispariție și să se îngrijească să completeze stocurile. Ruptura de stoc la produse este una, dar ruptura de stoc la materialele auxiliare este ceva mai dramatică. Cine are 100 de produse și lipsește un produs, rămân 99 de produse și clientul are de unde alege încă. Dacă nu ai hârtie de ambalat produsele, deja e o mare problemă dacă toate produsele se ambalează.
Și aici, dacă ai produse care se servesc pentru a fi consumate pe loc, trebuie farfurii de unică folosință și tacâmuri.
Culmea e că un tip care mi-a dat tacâmuri, mi-a dat mai multe și mi-a zis să i le duc vânzătoarei de la stabiliment. I le-am dus și culmea, femeia s-a dus și i le-a dus înapoi că ei acolo nu au voie să vândă prăjituri și să ofere acele tacâmuri care erau în pachete sigilate.
Cățaua râioasă mai stă și cu coada pe sus, cum zice olteanul.
(11 octombrie 2022)
- Nu avem tacâmuri.
În concluzie, trebuia să mânânc prăjitura cu mâna, ceea ce era imposibil. Așa că am mers prin vecinii acelui stabiliment gastronomic de vândut prăjituri și am cerșit un tacâm. Am reușit în acest fel să mănânc prăjitura. Ceea ce începuse ca un moment frumos, s-a transformat într-o chestie delicată spre penibil.
Iată ce înseamnă lipsa de management!
Când nu există proceduri, nu există nici servire civilizată. Stabilimentul acela de dulciuri are și el un manager care desigur doarme. Rolul lui este să vadă ce lipsește și ce este în stoc spre dispariție și să se îngrijească să completeze stocurile. Ruptura de stoc la produse este una, dar ruptura de stoc la materialele auxiliare este ceva mai dramatică. Cine are 100 de produse și lipsește un produs, rămân 99 de produse și clientul are de unde alege încă. Dacă nu ai hârtie de ambalat produsele, deja e o mare problemă dacă toate produsele se ambalează.
Și aici, dacă ai produse care se servesc pentru a fi consumate pe loc, trebuie farfurii de unică folosință și tacâmuri.
Culmea e că un tip care mi-a dat tacâmuri, mi-a dat mai multe și mi-a zis să i le duc vânzătoarei de la stabiliment. I le-am dus și culmea, femeia s-a dus și i le-a dus înapoi că ei acolo nu au voie să vândă prăjituri și să ofere acele tacâmuri care erau în pachete sigilate.
Cățaua râioasă mai stă și cu coada pe sus, cum zice olteanul.
(11 octombrie 2022)
No comments:
Post a Comment