Thursday, February 4, 2021

Pe aeroportul din Frankfurt

Întâmplarea a făcut ca pe aeroportul din Frankfurt să existe o diferență de 5 ore între zboruri, timp în care am hălăduit atât în zona comercială, cât și pe culoarele largi spre poarta mea de îmbarcare. Am văzut acolo din loc în loc monitoare cu posibilitatea de alegere a opțiunilor printr-o simplă atingere a butonului preferat. Pe vremea aceea nu prea se știa cu ce se mănâncă așa ceva, dar azi este banal să ai un  screen tuch device. Zicând că am timp, am început să mă joc și să văd și eu cum stau lucrurile.
Prima chestie care mi s-a părut importantă a fost aceea că de departe butonul de bază era cel cu simbolurile drapelelor sub care erau scrise numele limbilor și nu erau deloc puține drapele. Am ales și eu unul corespunzător limbii străine pe care o înțeleg. Drapelele nu erau puse în ordine alfabetică, ci în ordinea accesării, lucru care se obține fără dificultate dacă se contorizează selectările și se definește o procedură de repoziționare butoane în ordine descrescătoare.
După selectarea limbii, următorul menu s-a referit la:
- hoteluri,
- transport,
- spitale,
- restaurante,
- turism,
- monumente.
Acum nu le mai țin minte pe toate, dar avansând prin adâncirea nivelului de accesare, mi-am dat seama că acel portal era construit special pentru mine. Nu exagerez.  
Realizarea unei astfel de construcții nu este deloc dificil de realizat, pentru că pentru orice portal există facilități precum:
-  contorizarea accesărilor fiecărui nod din structura asociată ,
- rearanjarea nodurilor în arborescență după frecvențe,
- redimensionarea și repoziționarea butoanelor după frecvențe.
Este un proces care se realizează automat în portal la intervale stabilite sau calculate când diferențele între frecvențele de la momentul t-1 și cele de la momentul t depășesc un anumit nivel.
(04 febroarie 2021)


No comments:

Post a Comment