Sunday, July 2, 2023

#REZIST: PSD

Mai întâi, trebuie stabilite cu claritate perioadele în care PSD sau forme din care a derivat PSD s-au aflat la guvernare, pentru a înțelege rolul acestor forțe în atingerea acestui stadiu de dezvoltare, dacă se spune că dezvoltare au fost aceste perioade, pentru a înțelege de ce protestele forțelor #REZIST se întețesc în aceste perioade și pentru a înțelege rolul mișcărilor de protest ca factor de corecție al diferitelor derapaje pe care factorii politici de stânga le exersează în necunoașterea celor mai elementare reguli de management politic.
15 iunie 2023 - și în prezent,  PSD cu premier Marcel CIOLACU
04 ianuarie 2017 - 04 noiembrie 2019,  PSD cu premieri Sorin GRINDEANU, Mihai TUDOSE, Viorica 
                                                                                          DĂNCILĂ. (1034 zile)
05 mai 2012 - 05 noiembrie 2015, PSD cu premier Victor PONTA, cu mici întreruperi în care premier a 
                                                                                   fost Gabriel OPREA de la PUNR.  (1279 zile)
28 decembrie 2000 - 28 decembrie 2004, PSD cu premier Adrian NĂSTASE și pentru o perioadă scurtă 
                                                                                    Eugen BEJENARIU. (1461 zile)
13 decembrie 1999 - 22 decembrie 1999, PDSR cu premier Alexandru ATHANASIU.  (9 zile)
19 noiembrie 1992 - 11 decembrie 1996, PDSR, Nicolae VĂCĂROIU (1453 zile)
26 decembrie 1989 - 19 noiembrie 1992, FSN, Petre Roman, Theordor STOLOJAN. (1086 zile)
Din 26 decembrie 1989 până în ziua de 2 iulie 2023 sunt 12.241 de zile.
PSF, FSN, PDSR s-au aflat la guvernare 6.339 de zile, adică 51,78% din perioada de timp care se ia în calcul pentru a analiza ceea ce a făcut FSN, PDSR și PSD cât au fost la guvernare. Dreapta a fost la guvernare 48,22%, adică o perioadă suficient de importantă, numai că acțiunile sale au fost la fel de ineficiente ca și acțiunile PSD, PDSR și FSN, numai că PSD, PDSR și FSN a făcut lucruri cu mult mai rele decât partidele de dreapta și voi da exemplu mineriadele, privatizările și distrugerile din economie, fără a pune la socoteală măsurile cu caracter populist, fără fundament real într-o economie de piață. Nici forțele de dreapta când au fost la guvernare nu au strălucit, dar nu s-au remarcat în pași cu încărcătură deficitară pe termen lung pentru economie în general și pentru mediul privat în special.
Inexistența unei clase de mijloc a făcut ca societatea să includă numai oameni  strict dependenți de buget și un număr destul de mic de persoane care lucrează în mediul privat, dar care beneficiază de efectele unor contracte încheiate între companiile private și organizații de stat. Măsurile luate de PSD se resimt în întreaga economie în general și în mediul privat în special și se întorc ca un bumerang împotriva PSD, căci PSD trebuie să facă și corecțiile necesare, care nu au fost operate în perioadele precedente, corecții pentru care decontează politic de fiecare dată la alegeri, dar și prin protestele organizate de forțele democratice autentice, la care se lipesc și partide ale opoziției, pentru a obține transfer de notorietate, atât de necesar în campaniile electorale.
Colectivitatea #REZIST este extrem de intransigentă față de PSD și are tot dreptul s-o facă pentru că PSD a acționat când a fost la guvernare după o agendă care nu a avut puncte esențiale transparente, orientate spre investiții majore, spre politici care să orienteze țara spre prosperitate și spre crearea acelei clase de mijloc, pe care toată lumea o reclamă, dar de care niciun guvern nu s-a sinchisit cu adevărat. Ceea ce a fost idee genială a lui Răzvan ȘTEFĂNESCU cu plăcuța suedeză MUIE PSD, s-a dovedit a fi o contribuție deosebit de importantă la erodarea imaginii partidului PSD. Protestatarii au folosit la cote corespunzătoare contextul creat și mesajul scurt definit de Răzvan ȘTEFĂNESCU s-a potrivit mănușă momentului, iar efectul a fost pe măsură. Numai că, în opinia mea, așa cum Revoluția din Decembrie 1989 a fost confiscată și munca depusă de protestatari a fost confiscată de forțele politice de dreapta sau așa-zise de dreapta, în folosul lor și s-a văzut că nici în parlamentul European și nici în perioada în care au fost la guvernare,  nu s-au întreprins măsuri care să ducă la reformele profunde din societatea românească și se bate pasul pe loc, exact așa cum s-a făcut în toți cei 33 de ani de la revoluție încoace.

(02 iulie 2023)

No comments:

Post a Comment