Friday, July 21, 2023

Revoluția Birocratică din România

De când cu azilurile groazei s-a declanșat Revoluția Birocratică din România, care concret se caracterizează prin înlăturarea unor funcționari din structurile care aveau ca sarcină controlul și prevenirea genocidului din aziluri.
Se știe că revoluțiile sunt mișcări ample prin care se produc schimbări profunde în societate. Toate revoluțiile au însemnat înnoire. Au fost înlocuite structuri organizatorice din stat, considerate vechi, cu structuri noi, au plecat unii oameni și au venit forțe proaspete.
Așa se întâmplă și acum prin Revoluția Birocratică din România. Au plecat minștrii vechi. Au venit miniștrii noi. Au plecat directori vechi. Vor veni directori noi. În societate se formează fire de așteptare și se știe că unii conducători își crează o imagine deformată despre ei, considerându-se de neînlocuit, deși cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit. Ei nu vor să părăsească pozițiile ociupate, deși la ușă așteaptă zeci, chiar sute de persoane cu mult mai bune, care să le ia locul. Revoluția Birocratică din România începe atunci când acumulările cantitative se transformă în salturi calitative. Crimele, torturile, practicile inumane din azilurile s-au acumulat cantitativ, până în primăvara anului 2023 când s-a produs saltul calitativ, căruia noi românii îi spunem că s-a spart buboiul.
Revoluția Birocratică din România a avut ca scânteie azilurile persoanelor vulnerabile și ale persoanelor vârstnice și presupune un val masiv de plecări din sistemele care se ocupau de aziluri, căci presiunea celor care așteaptă intrarea în sistem este enormă. Va avea loc și restructurarea azilurilor în baza unei noi legislații, căci numărul persoanelor în nevoie este foarte mare, societatea românească are caracter barbar, primitiv și de excluziune, din moment ce numărul celor din azilurile groazei depășește 150.000 de persoane, cărora în mod ironic li se spune beneficiari, deși aceștia beneficiau de tortură, înfometare și chinuri. La noi, persoanele cu mari probleme sunt duse în aziluri pentru că aparținătorii se debarasează cu prea mare detașare de ele, în foarte multe din cazuri. Persoanele în vârstă și ele sunt duse la aziluri. În vremurile de demult, în Japonia bătrânii erau duși în vârf de munte și abandonați acolo să moară pur și simplu. La noi, acum în secolul al XXI-lea tot așa se întâmplă cu cei deveniți inutuli pentru societate, numai că aici lucrurile sunt mai rafinate, se numesc cămine de bătrâni, iar în spatele zidurilor se întâmplă orori cu aceeași dimensiune ca în vârfurile de munte din Japonia medievală.
Ce va aduce Revoluția Birocratică din România? O altă echipă, alți actori, același decor și aceeași figuranți, iar spectatorii așezați în fotoliile lor comode vor conchide că la vară e bine și la iarnă în case va fi cald, dar și 1.000 de ani pace!

(21 iulie 2023) 

No comments:

Post a Comment