Thursday, July 20, 2023

Bucătarii și pseudo-șefii lor

Pe cam toate canalele Tv sunt emisiuni cu bucătari și unii dintre bucătari chiar cred că sunt șefi, adică chefi, deși în realitate nici pe departe nu sunt. Nu vreau să scriu aici despre fiecare bucătar șef care apare la televizor. Unul are numele pe niște cuțite pe care nu le cumpără nici naiba. Altul are numele pe niște mititei într-un supermarket, care au un gust de tot râsul.  A fost și un bucătar șef care organiza evenimente, dar paharele erau jegoase.

Am văzut emisiuni Tv cu bucătari care-mi produceau greață, că persoanele băgau lingura în gură și altcineva o refolosea. Ce scârbos! Am văzut și bucătari care mai fac gesturi care arată cât de departe sunt de regulile păstrare a igienei în procesul de preparare a mâncării.

Eu știam că dacă se face o prăjitură în tavă, după răcire, se ia un cuțit și se taie marginile, încât nimeni să nu aibă în farfurie o margine arsă sau mai zgrunțuroasă, de nemâncat. Un bucătar autentic nu va servi niciodată unui client pe care-l servește, un colț ars de prăjitură sau o margine care arată dizgrațios. Dacă prețul unui colț de prăjitură ar fi la jumătate preț, aș înțelege. Dacă prăjitura din margine are preț cu 25% mai mic aș accepta, dar să servești resturi la preț de produs de calitate, e semn că bucătarul sau cofetarul este cu o calificare îndoielnică și cu lipsă de respect față de clienții lui.

Am scris acest articol că de multe ori am avut ghinion să plătesc preț de produs de calitate, dar în farfurie, un pseudo-șef mi-a pus un colț ars sau o margine jenant de nearătoasă.







(20 iulie 2023)

No comments:

Post a Comment