Se vede de la o poștă că managementul pandemiei a fost eronat, mai ales prin faptul că toți actorii au dorit să tragă un oarece profit din noua situație creată. Comportamentul a fost unul jenant de nedocumentat, căci nerespectând cele mai simple reguli ale managementului politic, unii s-au aruncat spre o direcție vecină cu dezastrul din moment ce au au făcut afirmații care nu aveau niciun fundament.
Am văzut cândva emisiunile lui Gaiță pe o televiziune unde mulți încercau să ne arate cât de deștepți erau ei, dar în final demonstratu că prostia lor era mai mare decât casa. Tot așa am văzut și la începutul pandemiei când, neavizații făceau pe interesanții emanând aiureli doar pentru a-și face imagine.
Există o zicere cum că alegătorul nu greșește niciodată. S-a dovedit în istorie că și popoarele mai greșesc atunci când creditează să ocupe prima funcție în stat de către un ins pe care îl numesc dictator, fără a recunoaște o clipă că el, poporul l-a înscăunat acolo. Acum, mergând pe aceeași idee că poporul nu greșește, cei ce manageriază pandemia ar trebui să fie mult mai atenți cum vorbesc poporului, care oricum are alte preocupări, iar soluțiile primitive care îi sunt propuse, sunt ignorate din start, deși pe nedrept.
Greșalele făcute au fost multe și cu efecte pe termen lung, căci a nu purta mască chiar tu care a dat regula, este o greșeală, cu efecte dezastruoase. A face întruniri fără distanțare fizică este tot o greșeală imensă. A minți căutând justificări la furtișaguri este tot o greșeală. A persista într-o aberație tot greșeală grosolană este. A politiza, indiferent cine o face este ceva mai rău decât a răspândi virusul cu bună știință.
Greșiții noștri au nume și prenume. Ei apar pe sticlă, greșesc, dar nu recunosc și spun că totul ce fac este perfect, deși outputurile sunt clare, măsurate prin număr de infectați și de decese. Există tratate internaționale și regulamente care spun totul despre ce trebuie făcut în vremuri de pan demie și Ro a aderat la ele, numai că acelea sunt ignorate, iar decidenții fac ce le trece prin cap, inclusiv poruncesc și-i muștruluiesc pe oamenii chiar și pe cei care nu greșesc. Cred că este depășit momentul ca greșalele greșiților să mai fie iertate, din moment ce greșiții greșesc în continuare. Îmi aduc aminte de un banc. Un tânăr i se adresează unui preot ce să facă să i se ierte păcatele, iar preotul îl sfătuiește să păcătuiască.
(05 august 2020)
No comments:
Post a Comment