Tuesday, August 11, 2020

Despre actualizările aplicațiilor de pe Internet

 Sunt aplicații de pe Internet care o dată scrise, așa îngheață, căci nu mai trebuie făcut nimic la ele. Să zicem că vrem vă facem o aplicație în care să apară o matrice a distanțelor dintre orașele din România, sub forma unei matrice simetrice, cu zerouri pe diagonală. Am construit matricea și gata. Distanțele dintre orașe nu se mai modifică.

Dacă avem o aplicație unde punem lecțiile de fizică pentru clasa a IX-a, acum la 15 septembrie trebuie să postăm:

- programa școlară pentru 2020-2021,

- lecțiile realizate în regim multimedia,

- probleme și teme individuale,

- comentarii și soluții,

- teste grilă.

Pe durata întregului an acest conținut digital își păstrează valabilitatea,. Cel mult, creatorul de conținut digital va face corecții sau dezvoltări, dar dacă totul a fost gândit ca lumea, n-ar mai trebui să se producă modificări.

Dacă vrem să facem o agenție de știri adevărată, nu caricaturile care sunt la ora actuală la noi, îmbibate de reclame și de titluri mai mult decât stupide, căci omul secolului al XXI-lea nu are timp de pierdut cu false reclame și cu anunțuri bombastice, care chipurile captează atenția, ci cu informații care se obțin din maximum două click-uri, va trebui să avem în atenție că știrile apar în cascadă și Internetul trebuie să le preia instantaneu. Orice întârzâiere este fatală pentru site-ul de știri.

În concluzie, actualizarea conținutului digital este esențială în aplicațiile pe Internet și trebuie să se producă în timp real.

Pentru a satisface exigențe specifice mediilor online trebuie să se producă responsabilizarea procesului de actualizare, cu indicarea unei singure persoane care va trebui să indice de fiecare dată momentul în care s-a produs actualizarea. Disiparea responsabilităților va face ca toți cei implicați să ridice din umeri și în final compromiterea aplicației online să devină ireversibilă. De caracterul incoerent al procesului de actualizare se face vinovat un management defectuos la vârful organizației, care se bazează pe chestiuni punctuale, nesemnificative, dar pierde din vedere esența proceselor care se derulează în organizație. Descentralizarea este posibilă în procesul de actualizare a conținutului digital, cu condiția definirii matricei rolurilor cu punere în corespondență de 1 la 1, deci cu excluderea oricărei ambiguități.



(11 august 2020)

No comments:

Post a Comment