Fiind cunoscută puterea Internetului, candidații la primării, la consiliile de orice fel, în viitor candidații la poziția de deputat sau de senator, își fac conturi pe rețele de socializare și caută prietenii. Ei vin cu mesaje duioase, pline de promisiuni, care să-i facă pe oameni să spere că ei sunt soluția și în final să li se dea votul. Respectivii habar nu au cum stau lucrurile cu rețelele de socializare și-i cred pe cetățenii care activează curent acolo, ca fiind niște tipi slabi de înger, ceea ce nu este deloc adevărat. Internauții sunt bine informați, selectivi și nu sunt duși cu zăhărelul în niciun caz de niște inși picați din Lună.
Am cunoscut astfel de inși care chiar înainte de a candida mi-au cerut prietenia. Au fost foarte prezenți și după ce au fost aleși, m-au șters de pe listele lor de prieteni. Nu vreau să se înțeleagă că m-au încercat niște suferințe metafizice, ba din contră m-a apucat mila față de niște indivizi care nu au înțeles că Internetul are o putere foarte mare dacă și numai dacă mesajele:
- sunt inteligente,
- au răspândire,
- devin credibile,
- aduc voturi.
Cei ce fac legături pe Facebook sau în alte rețele doar de fațadă nu au nicio șansă să folopsească resursa aceasta, ci își pierd timpul degeaba, dar au conștiința împăcatăî că au făcut și ei oarece efort spre a intra în rândul lumii.
Îmi aduc aminte de Gheorghe DINICĂ, marele actor care avea o replică legată de faptul că persoana care cerșește, dacă nu are o poveste, nu primește nimic. Așa se întâmplă și cu milogii de pe Internet care apar să cerșească bunăvoința alegătorilor asemeni ciupercilor după ploaie și care dispar imediat ce au pierdut alegerile, căci de obicei astfel de indivizi nu sunt câștigători, ci perdanți autentici.
(04 august 2020)
No comments:
Post a Comment