Thursday, May 4, 2017

Logo pentru București

Așa cum stă bine oricărei inițiative de Dâmbovița, concursul pentru un logo destinat orașului
București nu avea cum să se termine altfel decât cu un scandal penibil care a dovedit din partea comisiei;
- superficialitate;
- ignoranță;
- fușereală;
- suficiență;
- părtinire;
- mioritism;
- iresponsabilitate.
Există nenumărate adrese web unde dacă cineva va vrea, are posibilitatea să dericice similitudini, căci în era Internetului nimic nu mai este scuzabil. Aplicația pinterest este plină de logo-uri, trebuie numai accesată. Există și aplicații cu șabloane de unde se inspiră toți cei ce vor să facă un logo. În ziua de azi, problema este numai să vrei să-ți pui mintea la contribuție, să muncești și șansa de a fi original este imensă.
Ascultând toate elucubrațiile celui descalificat, Narcis Teodor LUPOU, dar și ale președintei juriului o oarece arhitectă, mi-am adus aminte de fostul meu doctorand Dragoș PALAGHIȚA, cel care în 20 septembrie 2011 a susținut în ședință publică în mod strălucitor teza de doctorat intitulată COSTUL SECURITATII INFORMATICE IN LUCRUL CU APLICATII DISTRIBUITE, unde pentru a-și verifica modelele originale 100% propuse, a făcut o aplicație pe care a testat-o la registrul Comerțului folosind baza de sigle ale firmelor existente cu siglele firmelor care vin spre autorizare, pentru a vedea cât de asemănătoare sunt acestea din urmă cu ceea ce există deja. Există public acum cele două sigle, respectiv, sigla orașului Taipei și propunerea de siglă pentru București. Analizate din punct de vedere cantitativ, rezultă:
- număr elemente de bază, cele 4 inimi, similitudine 100%;
- culori utilizate pentru cele 4 inimi, similitudine 100%;
- forma celor 4 inimi, similitudine 100%;
- spații ăntre cele 4 inimi, similitudine 100%;
- elemente de legătură între cele 4 inimi, similitudine 90%;
- element de deformare,  similitudine 100%;
- mișcare de rotație, similitudine 90%;
- folosire unghiuri drepte, similitudine 100%;
- folosire arce de cerc, similitudine 100%;
- alte elemente adiționale, frunzulițe, similitudine 40%
- folosire unghiuri ascuțit, similitudine 100%.
După nivelurile calculate de mine, rezultă coeficientul de similitudine CS obținut ca medie aritmetică simplă din similitudinile identificate la prima vedere CS = 92,7% și nimic  nu mai este de comentat, căci machedonii au proverbul că dacă într-o oală de ciorbă pui o lingură de c-c-t, totul c-c-t se numește.  Dacă însă c-c-tul este 92,7%, evident că nu mai se spune ceva, ci tăcerea este lege.



(04 mai 2017)

No comments:

Post a Comment