Originalitatea lucrărilor de licență depinde de:
- ambiția studentului;
- titlul lucrării;
- modul de coordonare;
- regulile din facultate;
- exigențele universității;
- legea învîțământului din 2011.
Există în acea lege a învățământului un articol care zice clar ce se întâmplă cu lucrările de licență care nu sunt originale, cu studenții care plagiază și cu conducătorii științifici acre tolerează astfel de abordări.
Adică este foarte nasol pentru toți.
Acum, lucrările se încarcă pe o platformă și se verifică originalitatea. Numai atunci când se constată că lucrarea este originală se va susține. Altfel, la revedere.
În Facultatea de Cibernetică Economică vin studenți să învețe și n-am văzut ca aceștia să fușerească lucrările de licență, toți fiind conștienți că în momentul în care au diploma de licență vor merge în companii să elaboreze software sau în bănci sau în institute de cercetare. Mulți chiar pleacă să muncească în străinătate și cu atât mai mult sunt interesați să facă treabă bună la lucrarea de licență, adică să aibă ceva concret cu care să se prezinte când vor să ceară banul adevărat la job.
Toate lucrările pe care le-am evaluat au fost foarte bune, rar s-a întâmplat să coboare notele sun 8, iar diferența de la 9 la 10 a făcut-o numai nițte mici nuanțe, nu mai mult.
(24 mai 2017)
No comments:
Post a Comment