Până acum omul se scălda în timpul lui, în ritmul lui, fără să-și pună prea multe probleme. De la apariția inteligenței artificiale, ceea ce se credea doar o chestie distractivă, se dovedește a fi o adevărată revoluție, căci orice conținut digital care se generează are la bază tot ceea ce există în format digital pe acest pământ, nu numai în spațiul nostru cel mioritic.
Inteligența artificială face ravagii în toate domeniile și ridică standardele din toate domeniile, omul nemaiavând posibilitatea de a crea conținut digital sub un anumit standard și nici fără un grad de originalitate sub limite definite și acceptate.
Dacă până acum subiectele la tezele de la diferite discipline se formulau astfel încât elevul care memora lecțiile din carte avea asigurată o notă foarte bună, o dată cu apariția și implementarea inteligenței artificiale în procesul educațional, așa ceva devine imposibil, căci o astfel de teză nu mai are conținut digital original și deci nota obținută este nesemnificativă. Deci construirea subiectelor de teză după implementarea inteligenței artificiale, va fi cu totul altfel, fără a fi lăsată la latitudinea unui generator de conținut digital o astfel de sarcină. Altfel spus, nu vom solicita la chatGPT să definească un subiect de teză, profesorul trebuind să muncească zdravăn pentru a găsi un subiect, iar elevii vor trebui să învețe pe măsură pentru a reuși să scrie ce trebuie. Un subiect de teză va fi bine definit dacă el va fi introdus în chatGPT și rezultatul va fi că nu există conținut digital pentru el, adică are noutate absolută.
În loc să facă tot felul de istericale, oamenii s-ar apleca asupra chestiunilor de inteligență artificială și ar folosi-o în folosul lor, așa cum au făcut cu electricitatea, cu radioactivitatea și cu alte descoperiri majore ce au influențat decisiv evoluția societății omenești, căci inteligența artificială acest rol îl are și nicidecum nu este sperioetoarea deceniului al III-lea din secolul al XXI-lea.
(23 aprilie 2023)
(23 aprilie 2023)
No comments:
Post a Comment