Thursday, July 19, 2018

365 împotriva României: Sorin GRINDEANU a fost marea dezamăgire

Pe Sorin GRINDEANU îl vedeam un bărbat tânăr, un intelectual format la școala informaticii teoretice, adică un tip cu inteligența de nivel mult peste medie. Îl și vedeam scriind o pagină remarcabilă de istorie pentru România. Chiar am scris un articol elogios când a fost nominalizat pe funcția de premier.
Să ai o șansă și s-o ratezi lamentabil, asta chiar se cheamă lipsă de respect față de tine însuți. Sorin GRINDEANU s-a comportat ca un puști care s-a speriat de ce vor zice vecinii lui mămica pentru că a spart un geam. Așa s-a cuibărit frica în el încât a lăsat orice urmă de bărbăție și a trecut la a executa ordinele unor voci exterioare trupului său de om în care s-a investit foarte multă încredere. Temporizarea și mai ales indecizia a determinat ca Sorin GRINDEANU să fie înlăturat. Dârzenia cu care s-a agățat de fotoliul de premier a arătat că este legat cu fire nevăzute de obiceiuri devastatoare și că este de fapt o mică marionetă, pe care păpușarii o vor arunca la lada de lucruri inutile de îndată de a servit scopului pentru acre el a fost deturnat de la jurământul de premier.
Comedia proastă în care și-a jucat ultimele zile de premier au arătat că băiatul acesta avea grave carențe de caracter, moștenite dintr-o zonă pe care eu am identificat-o căci știu ce educație primesc copiii de profesori de liceu sau de profesori universitari, prea ocrotitori cu odraslele lor.
În naivitatea mea, am crezut că Sorin GRINDEANU face excepție. Nu a fost cazul. Dacă foștii lui colegi de generală, de liceu și de facultate ar spune mai pe șleau ce și cum s-ar afla că tot ceea ce a făcut în ultimele zile de premier reflectă comportamentul unui om dezorientat, care luat prin surprindere nu știe să reacționeze și se uită speriat doar-doar cineva îi va da o soluție salvatoare. Acele zile nefaste au tras țara înapoi, căci în loc de demisie ca act de onoare, el a preferat o moțiune de cenzură previzibilă, dură, nedorită, devastatoare și aiuritoare.

(19 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment