Trebuie să fii nesăbuit să-ți dai copilul pe mâna unuia care se recomandă antrenor de genii, în primul rând pentru a considera că ai copii geniali. Orice părinte își vede copilul lui ca fiind deosebit, special, plin de calități, dar de la avea un copil foarte bun, cum este și normal să-și considere părintele copilul, până a-l considera geniu, ca să merite să-l dai pe mâna unui antrenor de genii, înseamnă că tu ca părinte ai o problemă. Dacă chiar și pe al doilea copil îl consideri geniu și vrei ca și el să meargă la antrenorul de genii, chiar ai o problemă mare cât casa.
Atunci când copilul tău la vârsta de 3 anișori face înmulțiri între două numere oarecare cu 6 cifre, atunci are caracteristicile unui mic geniu.
Atunci când copilul tău de 4 anișori, învață 6 limbi străine doar ascultând la televizor vorbindu-se la filme, atunci el are caracteristicile unui mic geniu.
Atunci când copilul tău de 3 anișori pus în fața unei table de șah și doar după ce i s-a explicat regulile reușește să joace simultan cu 20 de mari maeștri și să-i bată pe toți, atunci el are caracteristicile unui geniu.
Faptul că avem un copil care învață repede să scrie, care desenează ceva mai bine decât alți copii, care aleargă mai repede decât alți copii, care are auz muzical excepțional, înseamnă că avem un copil foarte bun, de care trebuie să ne ocupăm, astfel ca traiectoria lui să fie una strălucitoare, dar în niciun caz nu trebuie să avem ideea tâmpită că avem un copil-geniu, că nu facem altceva decât să-l distrugem, cerându-i să facă lucruri care depășesc capacitatea lui de înțelegere și de execuție. Noi avem o vorbă: mai bine un măgar sănătos, decât un savant ofticos.
Cei ce cred că odraslele lor sunt genii, dacă acestea nu au ieșit cu nimic în evidență să fie remarcate de la 2 Kilometri ca strălucire, ar face bine să coboare cu picioarele pe pământ că nu există antrenori de genii, căci geniile autentice nu au timp să antreneze pe alții, chiar dacă sunt geniali, căci geniile au drumurile lor și nu-și pierd timpul fără rost, căci ele trebuie să producă opere nemuritoare sau să deruleze activități care să le evidențieze caracterul lor genial. Pentru genii orice clipă clipă contează și în niciun caz nu și-o risipesc în teorii sterile sau în a încerca să șlefuiască diamantele altora, când ei au menirea de a șlefui propriile diamante care le ies din mâini, din mintea și din sufletul lor.
(25 iulie 2024)
(25 iulie 2024)
No comments:
Post a Comment