Thursday, July 11, 2024

Care sunt șansele lui Mircea GEOANĂ să devină președinte al României?

Îmi amintesc de acel Mircea GEOANĂ care a candidat la primăria Bucureștiului și a avut un rezultat jenant, mai ales că prestația sa pe la televiziuni a fost tot jenantă. A urmat câștigarea președinției PSD și noaptea de pomină în jacuzzi la SOV, cu consecința imediată a pierderi alegerilor, deși Mircea GEOANĂ s-a văzut președinte pentru o noapte.
Îmi amintesc o emisiune Tv în care un nene spunea că o tanti ar fi întrebat:
- Cine mai este Nelule și prostănacul ăsta?
Lucrurile au luat-o la vale din moment ce Mircea GEOANĂ a pierdut șefia PSD, după ce și-a fondat în anul 2015 Partidul Social Românesc, partid a cărui atractivitate a rămas la nivel de deziderat. 
Nu s-a mai știut mai nimic despre Mircea GEOANĂ până în clipa în care la 16 octombrie 2019 a fost numit secretar general adjunct al NATO, moment de la care începe o nouă etapă în viața sa, la un cu totul alt nivel.
De la un timp, se zvonește că Mircea GEOANĂ își dorește să intre ca independent în cursa pentru Cotroceni de la 24 noiembrie 2024, unii analiști politici crezând în șansele acestuia de a intra în turul al doilea la 8 decembrie 2024, cu șanse reale de a ajunge președinte de pe poziția de independent, zic ei.
Mircea GEOANĂ s-a plimbat prin țară, a avut întâlniri prin universități, a ținut conferințe și a vorbit că anul 2024 este anul independenților în alegerile prezidențiale, fără să spună că despre el este vorba.
Mircea GEOANĂ a lansat  cartea Bătălia pentru viitorul României, de 240 pagini, publicată în Editura Litera, în anul 2023, având ISBN 978-630-319-367-0.
Așa cum stă bine jurnaliștilor de investigații din spațiul mioritic și Mircea GEOANĂ a intrat în colimator și este tocat mărunțel, încât orice ar face Mircea GEOANĂ, nimic nu va fi pe placul lor. 
Au început acum cu acuzația de plagiat a tezei de doctorat intitulată  Evoluții în zona Atlanticului de Nord : concluzii pentru integrarea României în structurile euro-atlantice, de 561 pagini, elaborată sub coordonarea profesorului universitar doctor Gheorghe DOLGU, susținută în Academia de Studii Economice, anul 2005, pe când autorul acestei teze avea 47 de ani, cam târzior, în opinia mea.
Așa-zișii analiști vântură cu frenezie, cu muzici și cu zurgălăi, atunci când vorbesc despre Mircea GEOANĂ, numele cumnățelului său Mircea Ionuț COSTEA, fugar, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită.
Faptul că din 2019 până în 2024, Mircea GEOANĂ a făcut treabă bună ca secretar general adjunct la NATO este de apreciat, el are vârsta, experiența și anvergura de a fi un candidat redutabil la alegerile prezidențiale. Chiar dacă s-ar crede că anul 2024 este anul independenților, primul tur este hotărâtor și sunt sigur că PAS, PNL, USR, AUR, UDMR, SOS-Ro care au candidații lor vor capacita foarte mulți alegători să voteze cu candidații propriului partid, iar alegătorii care i-ar vota pe independenții devin nesemnificativi și am mari temeri că independentul Mircea GEOANĂ nu va intra în turul al II-lea. Numai dacă un mare partid și-l va asuma pe Mircea GEOANĂ, acesta va avea șansă. Numai că Mircea GEOANĂ a fost președintele PSD, a plecat din PSD, iar PSD este condamnat să-l trimită pe președinte, adică pe Marcel CIOLACU la înaintare pentru funcția supremă în stat.
Să nu mai lungesc analiza, Mircea GEOANĂ nu are șanse de a intra în turul al II-lea deși la ora actuală el este cel cu anvergura și cu notorietatea pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni. Una este ce vreau eu și altfel stau lucrurile printre politicienii de pe Dâmbovița și oamenii din spațiul mioritic, care aleg.




(11 iulie 2024)

No comments:

Post a Comment